2020-10-22 12:58

UPDATE. Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" se redeschide miercuri. REGULI de acces

 |  15:35
UPDATE. Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" se redeschide miercuri. REGULI de acces

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" se redeschide miercuri, la ora 10,00. Se vor respcta anumite măsuri pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, grupurile de vizitatori vor limitate la cinci persoane, iar vizita la un interval de timp de două ore.

Astfel, se instituie următoarele reguli pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară:

- Obligativitatea purtării măştii (medicală/nonmedicală), cu acoperirea gurii şi nasului;

- Respectarea distanţei de minimum 1,5 m între persoane;

- Limitarea grupurilor de vizitatori la 5 persoane;

- Limitarea vizitei la un interval de timp de 2 ore;

- Interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

- Interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă o temperatură peste 37,3 grade C sau care refuză să le fie verificată temperatura;

Muzeul a pregătit o serie de măsuri pentru prevenirea COVID-19, astfel încât vizitatorii să fie în siguranţă:

- Intrarea în muzeu se va face prin Şos. Kiseleff, nr. 28, iar ieşirea prin Şos. Kiseleff nr. 30 şi poarta "Mioriţa" (Parcul "Regele Mihai I" - Debarcader).

- Au fost montate panouri informative cu normele sanitare (purtat măşti, mănuşi etc.) şi de distanţare socială recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică în lupta împotriva coronavirusului.

UPDATE 16.23. Şi Muzeul Naţional de Istorie a României se va redeschide miercuri şi propune publicului, pe lângă expoziţiile permanente, mai multe expoziţii temporare, ce pot fi vizitate de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

În interiorul muzeului se va păstra distanţa de 1,5 metri între vizitatori, respectiv personalul muzeului; vizita va fi limitată la un interval de timp de cel mult 2 ore; în spaţiul expoziţional se pot afla concomitent 100 de persoane.

Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual şi progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziţiile au părăsit muzeul; în intervalul orar 13.30 -14.00 se va realiza igienizarea spaţiului expoziţional.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE