2020-12-05 10:46

Monseniorul Aurel Percă este noul Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic

 |  18:42
Monseniorul Aurel Percă este noul Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic

Ceremonie specială la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, pentru înscăunarea noului Arhiepiscop Mitropolit româno-catolic. Monseniorul Aurel Percă, numit de Papa Francisc, a luat în primire canonică Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti. El a fost acceptat de Vatican după ce predecesorul său, monseniorul Ioan Robu, a renunțat la funcție, transmite TVR.

Monseniorul Aurel Percă, numit de Papa Francisc în oficiul de Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost înscăunat în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală.

Prin această celebrare, ÎPS Aurel Percă luat în primire canonică Arhidieceza Româno-Catolică de București, pe care o va conduce de acum înainte ca Arhiepiscop Mitropolit.

Totodată, Monseniorul Ioan Robu, căruia Papa Francisc i-a acceptat renunțarea la oficiul de Arhiepiscop Mitropolit de București, după ce a ajuns la vârsta canonică de 75 de ani, devine Arhiepiscop Mitropolit emerit.

La eveniment au participat câteva mii de credincioși și peste 200 de preoți, 2 cardinali, 24 de episcopi catolici, autorități civile și politice, reprezentați ai ambasadelor și cavaleri ai Ordinului de Malta.

Au fost prezenți ÎPS Nifon al Arhiepiscopiei Târgoviștei, din partea Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Hagopian Datev, Episcop al Arhiepiscopiei Armene din România, Dr. Daniel Zikeli, Episcop-vicar al Bisericii Evanghelice C.A. din România, și Aurel Vainer, Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Papa Francisc a acceptat pe 21 noiembrie 2019 renunțarea Monseniorului Ioan Robu la oficiul de Arhiepiscop Mitropolit de București și l-a numit la conducerea Arhidiecezei Româno-Catolice de București pe Monseniorul Aurel Percă, până atunci Episcop auxiliar în Dieceza de Iași.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE