2020-12-05 17:08

MIRACOLUL din Duminica Floriilor pentru catolici, petrecut într-o biserică din Italia

 |  17:03
MIRACOLUL din Duminica Floriilor pentru catolici, petrecut într-o biserică din Italia

Pe creanga uscată a coroanei de spini, aflată la picioarele Mântuitorului Iisus Hristos dintr-o biserică din orașul italian Ponza, au apărut flori, iar preoții din localitate amintesc că acesta este un semn că lucrurile sunt pe cale să devină mai bune.

Spinii au fost așezați acolo încă de anul trecut, din perioada Crăciunului, scrie cotidianul Secolo d`Italia.

Pe 5 aprilie 2020, credincioșii catolici și cei reformați din întreaga lume celebrează Duminica Floriilor, cea care deschide ciclul sărbătorilor pascale. Pentru biserica Romano Catolică, această zi de Duminică a Floriilor coincide, în fiecare an, cu ziua Tineretului.

Floriile simbolizează intrarea Mântuitorului în Ierusalim, când a fost întâmpinat de mulțimi cu flori și ovații. Astăzi, preoții sfințesc ramuri înmugurite de salcie, ramuri care se împart creștinilor în amintirea celor de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Iisus Hristos, potrivit impact.ro.

ESte un obicei ca de Florii credincioșii să meargă la biserică pentru a sfinți crenguțe de salcie, măslin și palmier pe care le pun apoi la geamuri, la uși și la porți, pentru a fi protejați de cele rele. Tot în Duminica Floriilor mai este un obicei, și anume ca gospodinele să meargă la biserică și să curețe mormintele strămoșilor, agățând de cruci și rămurele de salcie.

Duminica Floriilor marchează începutul Săptămânii Sfinte, atunci când se celebrează misterele mântuirii împlinite de Iisus Hristos în ultimele zile ale vieții lui, începând de la intrarea în Ierusalim și până la fericita pătimire și glorioasa lui Inviere.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-05

Mai multe imagini:
MIRACOLUL din Duminica Floriilor pentru catolici, petrecut într-o biserică din Italia
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE