2024-04-20 04:51

METEORIT de peste 7 kilograme, descoperit în Antarctica

 |  21:46
METEORIT de peste 7 kilograme, descoperit în Antarctica

O expediţie sub comandă belgiană a descoperit un meteorit cu o greutate de 7,6 kilograme în Antarctica, a anunţat miercuri Université Libre din Bruxelles (ULB), potrivit DPA.

În prezent, meteoritul este dezgheţat în mediu controlat într-un laborator, după care va fi analizat din punctul de vedere al compoziţiei chimice, se menţionează într-un comunicat de presă.

''Este destul de extraordinar întrucât meteoriţii pe care îi descoperim cântăresc între 50 şi 10 grame. Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai rari'', a declarat geologul Vinciane Debaille, conducătoarea expediţiei, pentru postul public de televiziune RTBF.

''Este un cadou foarte drăguţ, descoperit în ultima oră a ultimei noastre zi de săpături'', a adăugat ea.

Asteroidul provine din centura de asteroizi şi s-a aflat în Antarctica de mai multe zeci de mii de ani înainte să fie descoperit, a mai precizat ULB.

Echipa de cercetători condusă de Debaille a descoperit peste 500 de meteoriţi într-un interval de câteva săptămâni, potrivit presei belgiene.

Expediţia a căutat meteoriţi într-o zonă nouă, situată la circa 60 de kilometri de Staţia belgiană de cercetare ''Prinţesa Elisabeta''.

Trei expediţii anterioare au descoperit peste 600 de meteoriţi într-o altă regiune.

Sursa: Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE