2024-04-18 15:11

Mașină sport vintage a familiei Ceaușescu, scoasă la licitație cu un preţ de pornire incredibil

 |  16:05
Mașină sport vintage a familiei Ceaușescu, scoasă la licitație cu un preţ de pornire incredibil

Un Renault sport, care în urmă cu 40 de ani a fost achiziţionat de familia Ceauşescu, iar astăzi reprezintă o maşină sport vintage, de colecţie, este scos la licitaţie joi, pe 19 mai, cu un preţ de pornire de doar 500 de euro, anunţă Artmark.

Familia Ceauşescu a achiziţionat în 1983 un exemplar Renault Fuego GTS pe care l-au făcut cadou fiicei lor Zoia Ceauşescu, cu prilejul căsătoriei acesteia cu Mircea Oprean, pe atunci cadru universitar în Universitatea Politehnică Bucureşti.

Maşina a fost comandată direct la Uzinele Renault din Franţa, iar de achiziţionarea şi dotarea sa s-a ocupat un serviciu specializat al Securităţii. Istoria susține că pentru achiziţionarea exemplarului GTS s-ar fi vândut un alt autoturism Mercedes ce ar fi aparţinut familiei şi ar fi fost condus tot de Zoia Ceauşescu.

După Revoluţia din 1989, automobilul sport a fost pus sub sechestru de către Procuratura Generală, pentru ca, abia 7 ani mai târziu, o dată cu dispunerea încetării urmăririi penale, să fie restituită urmaşilor familiei Ceauşescu, împreună cu alte bunuri personale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE