2024-04-19 18:10

Mamele minore, una dintre cele mai dure și mai triste realități ale României

 |  11:13
Mamele minore, una dintre cele mai dure și mai triste realități ale României

Ministrul Familiei Gabriela Firea susține că mamele minore reprezintă una dintre cele mai dure și mai triste realități ale României. Cele mai recente statistici oficiale arată că 16.500 de adolescente și tinere până în 20 ani au născut doar în 2021, iar aproape 700 dintre ele aveau sub 15 ani. „Destine modificate brutal pentru totdeauna”, spune ministrul Familiei.

"Cel mai mic bebeluș găzduit în acest centru abia a împlinit o lună de viață. Este o mâna de om crescută de un alt copil, mama lui, care abia a împlinit și ea 17 ani. O poveste sfâșietoare. Un copil cu copil pentru care viața grea a început prea devreme. Însă, la centrul maternal are un acoperiș deasupra capului și toate cele necesare traiului de zi cu zi, dar și posibilitatea ca, ajutată de oamenii speciali care lucrează acolo, să-și facă un plan de viață, să învețe să aibă grijă de un bebeluș și să se pună pe picioare”, a scris pe Facebook Gabriela Firea, care a vizitat un centru din Bacău, unde mamele victime ale violenței domestice, dar și tinerele mame sunt ajutate să treacă peste traume.

Ea anunță că la nivel național sunt 56 de centre maternale unde ajung anual sute de gravide sau mame. Este vorba de mame cu bebeluși aflate în situații vulnerabile – generate de sărăcie, de violența în familie, de lipsa oricărui sprijin.

„Ca ministru al Familiei, sunt conștientă de responsabilitatea care îmi revine pentru a găsi soluții de prevenire a fenomenului violenței domestice, dar și pentru mai puține cazuri de adolescente care devin mame. Îmi doresc mult creșterea natalității în România, dar să fie o creștere sănătoasă, mame care să poată crește frumos și bine copiii cărora le dau viață”, a adăugat ministrul.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE