2024-04-24 04:23

Iulia MOTOC, prima româncă aleasă membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva

 |  17:46
Iulia MOTOC, prima româncă aleasă membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva

Prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a fost aleasă membru al Institutului de Drept Internațional de la Geneva, instituție laureată cu premiul Nobel pentru pace. „Sunt primul român care a fost ales după al doilea război mondial în acest Institut", a transmis aceasta.

Anunțul a fost făcut chiar de Iulia Motoc, judecătorul României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pe pagina sa se socializare.

"Zi de neuitat. Am fost aleasa prin vot membru al Institutului de drept international de la Geneva. Sunt primul roman care a fost ales vreodata in acest Institut dupa al doilea razboi mondial. Fondat in 1873, Institutul reuneste cei mai buni specialisti din lume in dreptul international si are ca scop sa promoveze progresul in dreptul international si arbitrajul intre state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace. De acum, am si mai multe resposabilitati", a spus Iulia Motoc.

Prof. univ. dr. Iulia Motoc este judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din anul 2013. Ea a fost distinsă cu Steaua României, în rang de Cavaler și cu Ordinul Constantin și Elena.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE