2020-12-05 18:04

Italia restituie Franţei o lucrare atribuită lui Banksy, după ce a fost furată în 2019

 |  12:00
Italia restituie Franţei o lucrare atribuită lui Banksy, după ce a fost furată în 2019

Italia restituie oficial, marţi, Franţei o operă atribuită lui Banksy, ce reprezintă un omagiu adus victimelor atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris, lucrare furată în 2019 şi regăsită recent într-o fermă nu departe de Roma, potrivit AFP.

"Uşa lui Banksy" urmează să fie expusă la Palatul Farnese din Roma, care găzduieşte sediul Ambasadei Franţei în Italia, în prezenţa ambasadorului Christian Masset, a procurorului şef din Aquila, a autorităţilor din regiunea Abruzzo, unde a fost găsită la începutul lui iunie, şi a directorului carabinierilor însărcinat cu protecţia patrimoniului cultural, potrivit news.ro.

Data şi condiţiile reîntoarcerii în Franţa nu au fost anunţate. Potrivit agenţiei italiene Agi, ea ar putea să fie aşezată într-o cutie în sediul UNESCO de la Paris, o informaţie în acest sens însă nu a fost confirmată de organismul ONU.

Opera atribuită celebrului artist stradal britanic Banksy a fost pictată în 2018 pe una dintre uşile de ieşire de siguranţă situată în spatele sălii Bataclan, în pasajul Saint-Pierre Amelot prin care numeroşi spectatori la concertul trupei The Eagles of Death Metal au fugit în timpul atacului terorist.

Realizată cu vopsea albă, opera reprezintă o tânără cu un aer profund întristat, ca un omagiu adus în locul în care 90 de persoane au fost ucise pe 13 noiembrie 2015, într-o serie de atacuri juhadiste care au lovit capitala franceză şi Saint-Denis, în suburbiile sale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE