2022-05-24 05:11

INTRARE LIBERĂ la Salonul Internaţional de Carte Bookfest de la Romexpo

 |  14:08
INTRARE LIBERĂ la Salonul Internaţional de Carte Bookfest de la Romexpo

Salonul Internaţional de Carte Bookfest revine după trei ani de absenţă cauzată de pandemia de covid. Evenimentul are loc perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo, iar intrarea publicului este liberă.

Zeci de mii de titluri cu reduceri spectaculoase faţă de preţul de copertă, lansări de carte în prezenţa autorilor, evenimente pentru copii, dezbateri şi mese rotunde dedicate problemelor actuale ale breslei, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive - acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care iubitorii de carte sunt aşteptaţi la Bookfest 2022, potrivit News.ro.

„Sunt trei ani de când lumea editorială aşteaptă să se întâlnească cu publicul fără restricţii, în ambianţa elegantă şi primitoare a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Vă aşteptăm, aşadar, la primul eveniment de amploare al culturii scrise din 2022, o sărbătoare a cărţii care vine după o absenţă atât de îndelungată şi care sper să ne arate că normalitatea încă mai este posibilă”, a declarat Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, instituţia care organizează evenimentul.

Invitatul de onoare al acestei ediţii este Japonia, care le propune iubitorilor de carte un program complex: de la lansări şi dezbateri pornind de la romane clasice ale literaturii japoneze până la evenimente care au în vedere sfera popular culture atât de îndrăgită de tinerii cititori şi evenimente culturale conexe. „Sunt extrem de onorat că Japonia este Invitat de Onoare al celei de-a XV-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Mă bucur foarte mult pentru această minunată ocazie ca publicul din România să se apropie şi mai mult de literatura japoneză. Am aşteptat cu nerăbdare această ediţie Bookfest, alături de mulţi pasionaţi de literatură, după doi ani în care nu a putut fi organizată. Ediţia din acest an a Bookfest va transcende distanţa geografică dintre Japonia şi România şi, timp de cinci zile, va permite publicului vizitator să se bucure din plin de Japonia. Invitaţi speciali vor fi scriitori japonezi şi autori de cărţi despre Japonia, care îi vor ghida pe cititori prin lumea creaţiilor lor. La standul Japoniei am pregătit o gamă variată de evenimente legate de diferite aspecte ale culturii japoneze: de la manga, care are o tradiţie îndelungată în Japonia, fiind la fel de populară ca literatura, până la istorie şi artă. Îi invit pe cititori la Salonul Internaţional de Carte Bookfest pentru a păşi în lumea literaturii şi culturii japoneze. Vor avea astfel ocazia de a descoperiţi o nouă Japonie, cu care nu s-au mai întâlnit până acum”, a mărturisit E.S. Hiroshi UEDA, ambasadorul Japoniei în România.

Peste 400 de evenimente

Peste 400 de evenimente, de la lansări de carte şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive pentru copii, îi aşteaptă pe cititorii dornici să participe la un Salon de Carte lipsit de restricţiile din ultimii doi ani. Evenimentele pentru copii vor fi vedetele primei zile a Bookfest, 1 iunie. 

Orar de vizitare

Accesul publicului va fi liber la absolut toate evenimentele din cadrul Bookfest, iar orele de vizitare sunt 10.00-20.00, pentru zilele de miercuri, joi şi duminică (1, 2 şi 5 iunie), respectiv 10.00-21.00, pentru zilele de vineri şi sâmbătă (3 şi 4 iunie).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE