2021-07-24 08:46

IMAGINILE ZILEI: Tone de alge au invadat litoralul românesc

 |  17:04
IMAGINILE ZILEI: Tone de alge au invadat litoralul românesc

Pe litoral, tone de alge au fost aduse la mal. Directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea - Litoral, Bogdan Bola, a declarat ca litoralul se confrunta cu aceasta problema de mai multe saptamani. Specialistii spun ca nu au solutii pentru aceast invazie si ca sunt ani de cand au mai vazut asa ceva.

Aseara, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea au curatat plajele, dar dimineata, la malul marii, era din nou format un alt covor verde de alge aduse din larg. Bogdan Bola, directorul institutiei, a declarat ca fenomenul se intampla de mai multe saptamani, dar nu cu intensitatea simtita miercuri.

"Aceste depozite de alge se colecteaza zilnic, dar de ieri, la pranz, a iesit o maree de alge la tarm, curentii din mare si-au schimbat directia si au adus la mal toate algele din larg. Temperatura crescuta a apei influenteaza enorm fenomenul. Despre aceste alge, specialistii mi-au spus ca de 10 ani nu s-au confruntat cu o asa problema.

Fenomenul se manifesta asa din cauza iernii blande care a fost si a temperaturilor foarte ridicate din aer si apa. Aceste temperaturi vor face ca algele sa fie prezente in continuare pe litoral. Ne asteptam la tot mai mari cantitati in fiecare zi.

Curatam plajele in fiecare seara. Nu exista alta solutie. Multa lume vorbeste despre montarea unor plase care sa le blocheze, dar la Marea Neagra curentii nu sunt de suprafata, asa ca algele care se rup in timpul furtunilor sunt aduse taras pe fundul marii, pana la mal, nu vin la suprafata. Aceste plase, nu ar avea, astfel, nicio eficienta", a explicat Bogdan Bola pentru Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-09

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE