2021-07-26 23:28

Grecia: Anchetă în cazul fetiţei descoperite într-o tabără de romi

 |  12:41
Grecia: Anchetă în cazul fetiţei descoperite într-o tabără de romi

În Grecia, poliţia anchetează cazuri de copii dispăruţi, originari din cel puţin patru ţări, care ar putea semăna cu fetiţă descoperită într-o tabără de romi, a anunţat marţi asociaţia care are în îngrijire copilul.

"Sunt aproximativ zece cazuri de dispariţii din ţări precum Statele Unite, Suedia, Polonia şi Franţa, care fac obiectul unor cercetări aprofundate", a declarat pentru AFP Panagiotis Pardalis, purtător de cuvânt al asociaţiei Zâmbet de Copil.

Maria, fetiţa blondă, a fost găsită miercuri în timpul unei operaţiuni de rutină a poliţiei într-o tabără de romi din centrul Greciei.

Fetiţa ar avea cinci sau şase ani, iar cuplul de romi care o avea în grijă a fost inculpat luni de răpire şi a fost plasat în detenţie în aşteptarea procesului, transmite Mediafax.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani şi soţia sa, în vârstă de 40 de ani, afirmă că fetiţa le-a fost încredinţată de mama ei, o femeie bulgară de etnie romă, deoarece ea nu putea să aibă grijă de ea.

Difuzarea de către poliţie a fotografiilor fetiţei a determinat mii de apeluri şi e-mailuri din partea unor părinţi sau rude ale unor copii dispăruţi în Grecia şi în străinătate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE