2021-08-01 11:00

Google amendat cu 900.000 de euro de autorităţile spaniole

 |  13:29
Google amendat cu 900.000 de euro de  autorităţile spaniole

Google trebuie să plătească o amendă de 900.000 de euro pentru "încălcări grave" ale vieţii private, în urma deciziei Organismului spaniol de supraveghere a Internetului.

Agenţia spaniolă de protecţie a datelor acuză Google "de folosire ilegală a datelor personale" obţinute de la utilizatorii diferitelor servicii, între care conturile de mesagerie electronică, transmite Mediafax.

"Google a colectat ilegal şi a tratat informaţii personale" ale utilizatorilor, a afirmat agenţia într-un comunicat. Ea apreciază că Google "a încălcat grav dreptul la protecţia datelor personale".

Google va trebui să plătească 300.000 de euro pentru fiecare dintre infracţiunile reţinute împotriva sa şi a primit ordinul de a-şi adapta practicile la normele legale.

Potrivit agenţiei, Google nu a informat clar utilizatorii în legătură cu folosirea datelor colectate, precum informaţiile din mesajele electronice care au permis generarea unor reclame ţintite.

Google este acuzat, de asemenea, că a deţinut aceste date o perioadă de timp mai mare decât prevede legea şi că a creat dificultăţi utilizatorilor care s-au arătat îngrijoraţi de folosirea datelor lor.

Google a repetat că practicile sale respectau legile europene deşi această activitate trebuie urmărită în mai multe ţări.

Autoritatea spaniolă a lansat propria anchetă împotriva Google în iunie. În septembrie, Franţa a anunţat că va depune plângere împotriva companiei, acuzând-o că aduce atingere vieţii private.

În Germania, Italia, Olanda şi Marea Britanie, autorităţile au început proceduri similare împotriva Google.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE