2020-12-02 05:34

Explicațiile B1 TV, după concedierea Sorinei Matei / ACUZAȚIILE jurnalistei

 |  17:10
Explicațiile B1 TV, după concedierea Sorinei Matei / ACUZAȚIILE jurnalistei

Conducerea postului TV B1 a reacționat, printr-un comunicat, după ce jurnalista Sorina Matei a acuzat că a fost dată afară fără a fi notificată în prealabil. Alături de Matei, și lui Andrei Bădin i-a fost reziliat contractul prin care acestsa realiza o emisiune la postul TV:

"1. Am ales să întrerupem la sfârșitul lunii aprilie contractul pe baza căruia Sorina Matei realiza emisiuni pe B1 TV. Nicio legătură cu Ziua Presei, deși ”dă bine” ca motiv de victimizare. Nu a fost vorba de nicio notificare prealabilă întrucât așa au dorit părțile, de comun acord, de la începutul colaborării, lucru omis în postarea Sorinei Matei.

2. Îi reamintim Sorinei Matei că și data trecută când a încetat să mai realizeze emisiuni la B1 TV a invocat aceleași motive de presupusă cenzură. Asta n-a împiedicat-o să revină la B1 TV și să facă în continuare emisiuni așa cum și-a dorit.

3. Accesarea programului IMM Invest se face pe baza unor criterii clare de calificare, laudele aduse Guvernului nefiind printre acestea. În plus, relația directă este cu băncile care acordă credite și nu cu Guvernul. Ne scapă legătura care ar putea exista între accesarea acestui program și relația contractuală a unui post de televiziune cu un realizator de emisiuni.

4. Nu în ultimul rând, apreciem când o prestigioasă agenție de presă, Sputnik, laudă un fost realizator de programe de la B1 TV. Ne scutește de alte comentarii", se precizează în comunicatul B1 TV.

Mesajul Sorinei Matei

"De Ziua Mondială a Libertăţii Presei cu care se împăunează fals Guvernul Orban, vă anunţ eu, că ei se feresc:

1. Televiziunea B1 tv a reziliat marţi contactul meu şi al lui Andrei Bădin, fără nicio notificare şi/sau discuţie prealabile.

2. Tot marţi, cu câteva ore înainte de reziliere, televiziunea B1 tv, pe profit- 2,3 milioane de euro în 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.

3. Luni, înainte de aplicare, emisiunile noastre existau, marţi – după aplicare n-au mai existat.

4. Totul a fost comunicat marţi seară, după aplicare la IMM invest, şi miercuri, prin email/trimis document şi printr-un cerber al patronatului, fără ca patronatul să-şi asume sau să comunice transparent decizia, în cazul subsemnatei. De altfel, şi decizia este semnată prin împuternicit.

5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presă, sub masca unei „campanii de informare”, cică să „sprijine jurnaliştii” care în mintea lor trebuie să se transforme în oficine de partid şi ale Guvernului, fix ce nu are voie să facă presa.

6. Dealurile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru „sprijinirea jurnalismului”. Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricărei puteri, în capul lor trebuie să dispară. Să fie linişte, să nu mai deranjeze nimeni, să nu mai afle publicul nimic.

Cam atât despre libertate de exprimare, puterea adevărului, presa – câine de pază al democraţiei, watchdogul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism", a scris Sorina Matei pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-04Parerea ta...

NELU ADAM
04 Mai 2020

ZI MERSI CA AI MANCAT O PAINE PE NERVII NOSTRII CARE TE AM SUPORTAT PTR CA IUBIM B1TV. BINE CA S- AU LAMURIT SI OAMENII ASTIA CA NU SE MAI PUTEA CU TINE PE STICLA. ERAI O PATA NEAGRA PE IMAGINEA B1. DU TE FEMEIE SI VEZI ȚI DE OALE ACASA. MULTUMIM OAMENI BUNI CA NE- ATI SCAPAT DE MAHALAGIOAICA ASTA. CHIAR VOCEA EI BE UMPLEA DE NERVI SI SCHIMBAM CANALUL. PTIU, DOAMNE AJUTA CA NU TE MAI VEDEM. SA VEDEM CARE TV ESTE INTERESAT DE IMAGINEA TA SA TE ANGAJEZE. ALELUIA SI AMIN.
COMISARUL PARAIPAN
04 Mai 2020

dar de ce va este frica de spovedania lui Rizea? tot nu scapati ciumati rosii
RUSU DANIELA
04 Mai 2020

Era sarea si piperul de la B1. De azi, nu am sa ma mai uit la acest post. A fost un troc? Deranjau?
NELU ADAM
04 Mai 2020

ETE NA, SAREA SI PIPERUL, HAI CA MURIM DE RAS. UITA TE LA ANTENA 3 MADAME. LA B1 TV NE UITAM DOAR NOI
BEBICA
05 Mai 2020

SPER CA URMATOAREA " VICTIMA " SA FIE MAHALAGIOAICA PENIBILA DANA BUDEANU .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE