2024-04-19 18:10

Doi tineri din Vietnam au realizat primii adidași din lume din zaț de cafea

 |  08:37
Doi tineri din Vietnam au realizat primii adidași din lume din zaț de cafea

Din ce în ce mai multe start-up-uri se angajează să găsească soluții inovatoare la problemele de mediu. Rens Original este un startup de modă durabilă cofondat de Jesse Khanh Tran și Son Chu, doi tineri vietnamezi care studiază și locuiesc în Finlanda.

Înființată în 2019, firma Rens Original dorește să reducă impactul pe care producția de pantofi de sport tip adidas îl are asupra mediului. Astfel, folosind zaț de cafea, zahăr rezidual și plastic reciclat ca materie primă, au reușit să fabrice încălțăminte sport, prima dată la nivel global. Startup-ul din Helsinki și-a lansat primii adidași de cafea în același an 2019 și a strâns peste jumătate de milion de dolari în mai puțin de 24 de ore, făcându-l un fenomen global.

Cei doi tineri din Vietnam a ajuns în Forbes - Europa la categoria de sub 30 de ani  și în Forbes - Vietnam în anul următor. În luna august a acestui an, marca a făcut un pas mai departe prin lansarea unui nou model de pantofi sport - Rens Nomad. De menționat că le-au trebuit doar două ore ca să obțină cu succes noi finanțări.

Acum Rens Nomad, primii adidași performanți din zaț de cafea, prezintă cea mai recentă inovație a companiei, dotați cu talpă intermediară SkyStep Performance. „Admisiile de aer de precizie plasate la călcâi și talpă cresc ventilația și respirabilitatea, menținând în același timp o protecție totală impermeabilă”, potrivit inventatorilor mărcii.

Actualmente în lume Jesse Khanh Tran și Son Chu au devenit un model pentru tinerii dornici să înceapă o carieră de antreprenor. Tran a fost invitat de către Ministerul Științei și Tehnologiei și Ministerul Afacerilor Externe din Vietnam să se alăture „Sprijinirii ecosistemului național de inovare până în 2025” sau Proiectului 844, în calitate de consilier pentru a-și împărtăși experiența și să contribuie cu idei pentru a susține ecosistemul din Vietnam.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE