2021-01-28 17:14

Documentarul „COLECTIV”, desemnat de criticii de film din SUA drept „cel mai bun film străin”

 |  11:41
Documentarul „COLECTIV”, desemnat de criticii de film din SUA drept „cel mai bun film străin”

"Colectiv", în regia lui Alexander Nanau, documentarul românesc despre incendiul devastator produs în 2015 în clubul bucureştean cu acelaşi nume, a primit premiul pentru „cel mai bun film străin”, acordat de NSFC - Societatea Naţională a Criticilor de Film din SUA. Societatea Naţională a Criticilor de Film (National Society of Film Critics - NSFC) din SUA a făcut anunţul pe Twitter.

De asemenea, drama "Nomadland", a regizoarei de origine chineză Chloe Zhao, a fost desemnată cel mai bun film din anul 2020, informează DPA, preluată de Agerpres.

Pe lângă trofeul pentru cel mai bun film, "Nomadland' a câştigat de asemenea alte trei premii, pentru cel mai bun regizor, cea mai bună cinematografie şi cea mai bună actriţă, pentru rolul principal interpretat de Frances McDormand.

În "Nomadland', actriţa americană Frances McDormand, în vârstă de 63 de ani, joacă rolul unei femei care devine un fel de nomad al zilelor noastre, transformându-şi camioneta într-o locuinţă mobilă şi călătorind alături de alţi compatrioţi într-o caravană ce străbate vestul american, după colapsul economic al unui orăşel din Nevada.

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Delroy Lindo, în vârstă de 68 de ani, care interpretează rolul unui veteran din Vietnam în drama de război a lui Spike Lee "Da 5 Bloods".

Actriţa din Bulgaria Maria Bakalova, în vârstă de 24 de ani, a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa din "Borat Subsequent Moviefilm", de Sacha Baron Cohen.

Actorul american Paul Raci, în vârstă de 73 de ani, a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar din drama "Sound of Metal".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE