2024-04-19 03:09

VIDEO Cum arată și cât costă cea mai SCUMPĂ mașină din lume

 |  19:15
VIDEO Cum arată și cât costă cea mai SCUMPĂ mașină din lume

Un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955 a fost vândut la licitație pentru un preț record de 135 de milioane de euro unui colecționar privat petru a înființa „Fondul Mercedes-Benz”.

Acest model este o raritate absolută, unul dintre cele două prototipuri construite la acea vreme. Numit după creatorul și inginer-șef, Rudolf Uhlenhaut, automobilul este considerat a fi unul dintre cele mai bune exemple de inginerie și design auto de către experții și entuziaștii din întreaga lume.

La un preţ de 135 de milioane de euro, acest rar automobil Mercedes conceput de inginerul Rudolf Uhlenhaut, a fost adjudecat la un preţ de aproape trei ori mai mare decât precedentul record stabilit în 2018 de un Ferrari 250 GTO din anul 1962 care a fost vândut, tot de casa de licitaţii RM Sotheby’s, pentru 48 de milioane de dolari (45 de milioane de euro).

Graţie acestui record, automobilul Mercedes Coupé 300 SLR Uhlenhaut „se plasează în top 10 cele mai scumpe obiecte vândute vreodată la licitaţie”, a subliniat casa de licitaţii RM Sotheby’s.

„Decizia de a vinde una dintre aceste două mașini sport unice a fost luată cu un raționament foarte sănătos, pentru a beneficia de o cauză bună. Încasările din licitație vor finanța un program global de burse.

Prin „Fondul Mercedes-Benz” ne-am dori să încurajăm o nouă generație să urmeze pașii inovatori ai lui Rudolf Uhlenhaut și să dezvolte noi tehnologii uimitoare, în special pe cele care sprijină obiectivul critic de decarbonizare și conservarea resurselor. În același timp, obținerea celui mai mare preț plătit vreodată pentru un vehicul este extraordinar: un Mercedes-Benz este de departe cea mai valoroasă mașină din lume”, a declarat Ola Källenius, CEO Mercedes-Benz Group AG.

Coupe-urile Uhlenhaut reprezintă “un punct de cotitură în dezvoltarea automobilelor sportive şi un moment istoric pentru brandul nostru”, a mai transmis Ola Källenius.

Suma strânsă la licitaţie va fi utilizată de constructorul auto german pentru a pune la punct un program global de burse denumit Mercedes-Benz Fund. Graţie acestui program va putea fi sprijinită o nouă generaţie de specialişti care să dezvolte noi tehnologii, în special pentru decarbonizare şi conservarea resurselor.

Modelul 300 SLR Uhlenhaut Coupé vândut la licitație a făcut parte din colecția de vehicule nepublice aparținând Mercedes-Benz Classic, cuprinzând peste 1100 de automobile de la inventarea automobilului în 1886 și până astăzi.

„Cumpărătorul privat a fost de acord că 300 SLR Uhlenhaut Coupé va rămâne accesibil pentru expunere publică la ocazii speciale, în timp ce al doilea 300 SLR Coupé original rămâne în proprietatea companiei și va continua să fie expus la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart,” a transmis Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes Benz Heritage.

Recordul absolut cu privire la un obiect de artă vândut la licitaţie a fost stabilit de tabloul „Salvator Mundi” de Leonardo de Vinci, care în luna noiembrie a fost vândut pentru 450,3 milioane de dolari de casa de licitaţii Christie’s de la New York, potrivit stirieprotv.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-21

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE