2024-04-20 02:25

Peste 14 tone de deşeuri colectate în doar zece zile de pe râurile din Transilvania

 |  18:04
Peste 14 tone de deşeuri colectate în doar zece zile de pe râurile din Transilvania

Peste 14 tone de deşeuri au fost colectate în primele zece zile ale campaniei ''Curăţăm România'' de pe cursurile de apă care formează bazinul Someş-Tisa în Transilvania, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, Cristina Vădan.

"Cele 14,36 tone de PET-uri, material lemnos, deşeuri provenite din construcţii, vegetale, menajere şi textile au fost adunate de colegii noştri, alături de voluntari. (...) În paralel cu acţiunile de igienizare, până la data de 4 mai 2022, se desfăşoară acţiuni de verificare a stării de salubrizare a cursurilor de apă de pe raza Unităţilor Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din arealul Someş-Tisa. Totodată, continuăm dialogurile verzi în unităţile de învăţământ", a spus Cristina Vădan.

La nivelul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, angajaţii Sistemelor de Gospodărire a Apelor Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj au igienizat 24 de tronsoane ale râurilor Someşul Mic, Valea Salca, Tisa, Vişeu, Lăpuş, Iza, Cisla, Săsar, Săpânţa, Someş, Tur, Crasna, Someşul Mare, Bistriţa, Lechinţa, Meleş, Valea Sărată, Valea Caselor, Valea Podului, Valea Borcutului, Cormaia şi Zalău.

De asemenea, aceştia au acţionat pentru colectarea deşeurilor la acumulările Gilău din judeţul Cluj, Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud şi Strâmtori-Firiza din judeţul Maramureş.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-04-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE