2020-12-02 05:49

CNCD s-a autosesizat după o postare cu caracter RASIST a politologului Vladimir Tismăneanu

 |  12:34
CNCD s-a autosesizat după o postare cu caracter RASIST a politologului Vladimir Tismăneanu

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat după ce politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o postare cu caracter rasist. Totodată, în acest caz va fi solicitată şi poziţia Universităţii Maryland din Statele Unite, unde Tismăneanu este profesor.

”Cazul Tismăneanu - În situaţia, puţin probabilă, în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniţia procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speţa la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este profesor„, a anunţat pe Facebook Asztalos Csaba.

De asemenea, el precizează că CNCD va solicita Universităţii Maryland să se pronunţe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică şi nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizaţională, academică.

CNCD s-a autosesizat după o postare cu caracter RASIST a politologului Vladimir Tismăneanu
zoom

Politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o imagine in care apăreau mai multe ciori pe un gard, cu mesajul ”Aeroportul Ţăndărei. Toate zborurile sunt anulate”. Ulterior, politologul şi-a dat seama de eroarea făcută şi a şters postarea, oferind şi o explicaţie a gestului său: „O eroare, o precizare. Azi am postat, vreme de câteva minute, o poză primită pe messenger. Se voia haioasă. Nu-i desluşisem implicaţiile rasiste. Am şters-o imediat. Pagina mea este opusă oricăror forme de rasism, xenofobie, intoleranţă, excluziune. Învăţătură de minte pentru mine. Poate şi pentru alţii”. Şi această postare a fost ştearsă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE