2024-04-25 13:36

Cel mai SCUMP suvenir sportiv din istorie! Cu cât s-a vândut un celebru tricou al lui Maradona

 |  23:21
Cel mai SCUMP suvenir sportiv din istorie! Cu cât s-a vândut un celebru tricou al lui Maradona

Tricoul purtat de Diego Armando Maradona în memorabilul sfert de finală dintre Argentina și Anglia de la Cupa Mondială din 1986, încheiat cu victoria „pumelor”, a fost vândut miercuri în schimbul a 7,1 milioane de lire sterline (circa 8,4 milioane euro) și a devenit oficial cel mai scump suvenir sportiv din istorie, potrivit Goal.com.

Tricoul purtat de argentinian în a doua repriză a duelului cu Anglia din 1986 a rămas la adversarul său, englezul Steve Hodge, iar miercuri a fost vândut de casa de licitații Sotheby`s, care inițial estima prețul între 4 și 6 milioane de lire sterline.

Chiar și așa, pragul de 4 milioane de lire sterline a fost atins încă din primele ore ale licitației, iar prețul final a stabilit un nou vârf în lumea sportului.

Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din toate timpurile, Diego Armando Maradona a jucat un rol decisiv în triumful Argentinei la Cupa Mondială 1986, când „pumele” câștigau trofeul suprem pentru a doua oară în istorie.

Cu toate acestea, nu neapărat finala a rămas în memoria microbiștilor, ci sfertul cu Anglia, când „El Pibe d`Oro” marca două goluri pentru a aduce victoria echipei sale, dintre care unul cu mâna.

Golul a fost înscris „puțin cu capul și puțin cu mâna lui Dumnezeu”, spunea Maradona la capătul partidei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE