2021-07-26 22:33

CEJ: Justiţia poate ordona unui furnizor de internet să blocheze accesul clienților la un site acuzat că difuzează opere culturale piratate

 |  13:56
CEJ: Justiţia poate ordona unui furnizor de internet să blocheze accesul clienților la un site acuzat că difuzează opere culturale piratate

Cruz Villalon, avocatul general al Curții de Justiție a Uniunii Europene - CEJ, a declarat că justiția are dreptul de a ordona unui furnizor de acces la internet să blocheze accesul clienților săi la un site acuzat că difuzează opere culturale piratate, relatează AFP.

Furnizorul unui utilizator al unui site care aduce atingere dreptului de autor 'poate fi considerat un intermediar ale cărui servicii sunt utilizate de către un terț pentru a aduce atingere unui drept de autor și, în consecință, poate fi destinatarul unei cereri' din partea justiției, a indicat în concluziile sale Cruz Villalon, transmite Agerpres.

Potrivit agenției de presă franceze, avizul avocatului general al CEJ a fost cerut într-un proces între un furnizor austriac de acces la internet, UPC, și deținători ai drepturilor de autor. La ordinul justiției austriece, UPC a blocat accesul la site-ul kino.to, un portal specializat în conținut cu redare prin streaming.

Această hotărâre a făcut obiectul unui apel, iar Curtea Supremă austriacă a solicitat avizul CEJ pentru a ști dacă un furnizor poate fi considerat un intermediar și, așadar, poate primi ordinul de a bloca accesul clienților săi la anumite pagini de internet.

Concluziile avocatului general, care a răspuns afirmativ la această întrebare, nu au un caracter obligatoriu, însă Curtea, care își va formula ulterior hotărârea, se conformează în general opiniei acestuia.

Mai multe țări, între care Finlanda, Olanda, Marea Britanie sau Polonia, au cerut deja o reformă în profunzime a dreptului de autor în mediul virtual, în numele relansării creșterii economice europene prin intermediul economiei digitale, notează AFP.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-11-26Parerea ta...

DPG
06 Dec 2013

Da sigur .... maine !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE