2024-04-24 14:03

Când va fi adusă în România LUMINA SFÂNTĂ de la Ierusalim

 |  16:23
Când va fi adusă în România LUMINA SFÂNTĂ de la Ierusalim

Lumina Sfântă va “ateriza” pe Aeroportul Internaţional Otopeni sâmbătă, când va fi adusă de la Ierusalim. Anunțul a fost făcut de Cancelaria Sfântului Sinod, informează basilica.ro.

Reprezentanţii eparhiilor vor purta mască de protecţie şi vor respecta distanţa fizică prevăzută de lege, în contextul pandemiei. Ulterior, Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Sfânta Lumină fiecărei parohii.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an. Lumina este adusă credincioşilor de Patriarhul Ierusalimului.

În acest an, credincioșii vor putea asista la slujbele de Paște și în biserică, nu doar afară, iar preoții "vor calcula numărul persoanelor" care pot intra în în biserici și vor avea grijă să marcheze locurile în care pot sta credincioșii, astfel încât să fie respectate normele privind distanțarea, în contextul pandemiei, potrivit Patriarhiei Române.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE