2020-12-05 17:36

Bucureștenii au ieșit de azi prin parcuri! Mesajul președintelui Iohannis, o greșeală URIAȘĂ

 |  20:49
Bucureștenii au ieșit de azi prin parcuri! Mesajul președintelui Iohannis, o greșeală URIAȘĂ

Mesajul președintelui Iohannis de ieri, 22 aprilie, cu privire la încetarea restricțiilor, din 15 mai, nu a fost transmis cum trebuie către români. Altfel cum s-ar putea explica faptul că azi în Capitală oamenii au ieșit la aer în număr mare (și nu numai în Capitală). Unii dintre ei chiar și prin Parcul Herăstrău, după cum se poate vedea din fotografie, deși e interzisă plimbarea prin parcuri până pe 15 mai - potrivit restricțiilor, subliniem, încă în vigoare).

Mai mulți români decât de obicei azi pe străzile Bucureștiului, de toate vârstele, mai ales tineri și nu numai pe străzi, ci și în Parcul Herăstrău (foto). La modul general, nu numai pe jos, ci și în mașini. De asemenea la Galați a fost semnalat un număr semnificativ de oameni pe străzi, aceasta după ce Galațiul a fost deja scena conflictelor de stradă. Și pe străzile din Târgoviște au fost razii, generate numărul mare de șoferi pe principalele bulevarde. Ce se întâmplă? Nu mai sunt restricții, sau ce?...

Un fel de haos

Mesajul lui Klaus Iohannis, dătător de speranță, precum cel al unui bun păstor (aceasta după ce ne obișnuisem cu el drept “păstorul cel rău“) că vom scăpa de restricțiile de miscare după pandemie, începând din 15 mai se pare că nu a fost înțeles! Aceasta deoarece președintele a insistat pe relaxare, pe faptul că vom ieși afară fără restricții etc., iar creierul oamenilor clar asta a procesat. Data de 15 mai rămânând suspendată undeva în afara memoriei. Din punct de vedere psihologic, după toate mesajele „întunecate” din ultima vreme era clar că un mesaj atât de suspect luminos dintr-o dată va crea un declic în mintea oamenilor. Adică, în condițiile date, se creează un fel de “sindrom al prizonierului”, care nu își dorește altceva decât să sară gardul și să fugă unde o vedea cu ochii!  De aici și până la haos nu mai e decât un pas, cunoscut fiind faptul că, în țară, situația în ceea ce privește pandemia nu e deloc roz.  

Prin declaraţiile de miercuri, preşedintele Iohannis a adâncit confuzia

După cum au observat și unii dintre analiști, măsurile din România nu sunt decât imitaţii ieftine ale ceea ce se întâmplă în Occident. “Şi-a dat seama că liderii din Occident trec la o anumită relaxare şi atunci a zis , măcar ipotetic, deoarece să anunţi cu o lună înainte relaxarea a fost o greşeală uriaşă deoarece începând de ieri (n.r. - 22 aprilie) nu a mai respectat nimeni nicio restricţie”, spune jurnalistul Ion Cristoiu, potrivit stiripesurse.ro. Ion Cristoiu a mai afirmat că, prin declaraţiile de miercuri, preşedintele Iohannis a adâncit confuzia, mai ales în rândul forţelor de ordine, care vor primi indicaţii de la ministrul de Interne, Marcel Vela, să dea cât mai multe amenzi, şi a arătat că în România, măsurile pe perioada crizei se iau pe picior, după cum bate vântul. „Sigur, acum a adâncit confuzia pentru că semnalul dat ieri pentru forţele de ordine a fost automat de relaxare, acum forţele de ordine, miliţienii o să primească indicaţii de la dl. Vela să amendeze pe rupte şi va ieşi ceva ca dracu, deoarece nu vor înţelege dacă ne relaxăm sau nu ne relaxăm. A fost încă o dată expresia că, de fapt, Klaus Iohannis nu gândeşte de la o săptămână la alta, nici măcar de la o zi la alta, ci de la o oră la alta. Sunt măsuri luate pe picior, în funcţie de cum bate vântul şi cum încălzeşte soarele la un anumit moment al zilei pentru ca după asta să se schimbe”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-23

Mai multe imagini:
Bucureștenii au ieșit de azi prin parcuri! Mesajul președintelui Iohannis, o greșeală URIAȘĂ
zoom
Parerea ta...

PAPUSA
24 Apr 2020

ziar de 2 bani care cenzureaza
SICTIR
24 Apr 2020

Oare cand a spus ceva fără să creeze confuzie ??? Un papușoi...fara caracter...si sperp pe deasupra
LOREDANA
27 Apr 2020

Nu sunt in parc, sunt pe langa parc...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE