2024-04-19 00:45

A fost aprobat VACCINUL ANTI-COVID care se administrează prin inhalare

 |  18:00
A fost aprobat VACCINUL ANTI-COVID care se administrează prin inhalare

China, țara de unde a plecat coronavirusul, a aprobat un vaccin împotriva Covid-19 care se administrează prin inhalare, scrie News.ro.

Fabricat de compania farmaceutică CanSino, vaccinul are ingrediente similare cu vaccinul dezvoltat de companie administrat prin injecţie, folosind un adenovirus inofensiv ca purtător pentru codul genetic care învaţă organismul să lupte împotriva Covid. Convidecia Air poate oferi o protecţie bună după o singură respiraţie, potrivit CanSino. Administraţia Naţională a Produselor Medicale din China a permis deja folosirea vaccinului administrat prin inhalare ca doză de rapel. Studiile arată că acest vaccinul poate spori protecţia celor care au fost vaccinaţi anterior.

Alţi cercetători, inclusiv echipe din Marea Britanie şi SUA, au investigat vaccinurile administrate sub formă de spray nazal. Oamenii de ştiinţă spun că acestea pot oferi o imunitate suplimentară a mucoasei nazale şi a căilor respiratorii superioare, pe unde Covid-ul intră de obicei în organism.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-05



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE