2021-01-28 18:09

Zeci de români s-au bătut pe suplimentul de IMUNITATE scos de Institutul Cantacuzino. Precizările MApN

 |  15:41
Zeci de români s-au bătut pe suplimentul de IMUNITATE scos de Institutul Cantacuzino. Precizările MApN

Institutul Cantacuzino a scos miercuri la vânzare doar 942 de flacoane din suplimentul alimentar OROSTIM-HV, care întăreşte imunitatea organismului la infecţii respiratorii Zeci de oameni s-au aşezat la coadă de la primele ore ale dimineţii, în faţa Institutului Cantacuzino, pentru a cumpăra noul supliment alimentar , primul produs lansat pe piaţă după preluarea Institutului de către MApN. Mulți dintre cei de la coadă habar nu aveau despre produsul respectiv.

Produsul reprezentă un proiect de cercetare desfăşurat de Institutul Cantacuzino pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducţie, cu capacităţile experimentale proprii. Produsul a fost lansat miercuri pe piaţă, fiind scos la vânzare primul lot de imunomodulator obţinut prin procesul de microproducţie al instituţiei de cercetare, lot compus din 942 de flacoane.

Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", cu capacităţile de microproducţie din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiţionat atât de capacitatea limitată de producţie, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfăşoară cu stricteţe pentru fiecare lot produs. Prin optimizarea fluxului de microproducţie, Institutul îşi propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantităţi.

Producţia de masă a imunomodulatorului poate fi externalizată către agenţi economici specializaţi care deţin capacităţi de fabricaţie de nivel industrial. În acest sens, Institutul îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuţiilor cu producătorii interesaţi de realizarea transferului tehnologic, astfel încât imunomodulatorul să poată fi oferit pe piaţă în cantităţi suficiente.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE