2024-04-18 06:37

Vreme de VARĂ în octombrie. Anunţul de ultimă oră făcut de directorul ANM

 |  18:20
Vreme de VARĂ în octombrie. Anunţul de ultimă oră făcut de directorul ANM

Toamnă cu temperaturi de vară! Vremea va avea oscilații mari în luna octombrie, iar termometrele vor indica aproximativ 30 de grade, mult peste normalul perioadei.

"Masa de aer rece determină în următoarele zile o vreme deosebit de rece în zona ţării noastre.

În partea de sud, sud-est, în prima zi din luna octombrie am înregistrat cele mai ridicate valori de până în prezent din această toamnă, 33 de grade Celsius, şi acest lucru va rămâne de interes, cel puţin pentru următoarele zile, când ne aşteptăm ca la nivelul întregii ţări să întregistrăm valori de 14, până la cel mult 20-21 de grade, valori mai coborâte în regiunile intracarpatice, 20-21 doar în partea de sud, sud-est, valori minime negative în depresiuni, iar în zonele montane înalte chiar sub -3, -4 grade.

De altfel, şi la această oră, harta temperaturilor orare de la ora 16 indica în zona Vârfului Omu valori de -3 grade şi cu siguranţă intensificările de vânt amplifică senzaţia de rece. DIn punct de vedere al regimului de precipitaţii, ne aşteptăm să consemnăm cantităţi însemnate, în special în zona montană, dar nu excludem să avem în următoarele zile şi partea de vest, centru, nord a ţării.

Veştile sunt bune, pentru că începând de joi, temperaturile vor fi în creştere uşoară, de la o zi la alta, astfel încât sfârşitul de săptămână să aducă din nou o vreme în generală frumoasă, cu maxime de 22-24 de grade, inclusiv în Capitală", a anunţat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

La munte, pe crestele înalte, de peste două mii de metri altitudine, a venit iarna.

Pe Vârful Omul din masivul Bucegi s-a depus zăpada, viscolul a bătut în rafale puternice,iar temperaturile au coborât sub -4 grade Celsius.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE