2024-04-19 19:18

Vrem mașini electrice, dar nu avem destule STAȚII de încărcare în țară

 |  16:28
Vrem mașini electrice, dar nu avem destule STAȚII de încărcare în țară

Uniunea Europeană are în vedere măsuri punctuale pentru tranziția la autoturismele „eco-friendly”, iar România va trebui să implice directivele, pentru următorii ani. Din ce în ce mai mulți români au început să-și cumpere mașini electrice, încurajați de sprijinul financiar guvernamental, de perspectivele de viitor, deși întâmpină și anumite probleme, pe care specialiștii în domeniul auto le semnalează.

Primii proprietari de mașini electrice s-au plâns de autonomia scăzută a bateriilor. Între timp, tehnologia a avansat rapid, iar producătorii au oferit o calitate din ce în ce mai bună, din acest punct de vedere. Dar cea mai mare problemă a șoferilor, care persistă, reprezintă numărul scăzut de stații pentru încărcare.

Potrivit unui studiu al International Council on Clean Transportation (ICCT), densitatea minimă a încărcătoarelor pentru mașinile electrice este de 7 încărcătoare pe km pătrat, distribuite în mod egal în întreaga zonă.

În prezent, în România există aproximativ 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice, dintre care în jur de 100 în București.

Autoritățile din România sprijină cumpărarea autovehiculelor nepoluante prin programul Rabla Plus, prin oferirea unui eco-tichet în valoare de 45.000 lei pentru autovehicule noi electrice și de 20.000 lei pentru autovehicule noi hibride.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE