2024-04-16 14:55

Vicepremierul Barna anunță noi măsuri pentru ÎNCURAJAREA vaccinării

 |  22:00
Vicepremierul Barna anunță noi măsuri pentru ÎNCURAJAREA vaccinării

Viceprim-ministrul Dan Barna anunţă că în viitoarea şedinţă de Guvern va fi aprobat, cel mai probabil, actul normativ care va reglementa acordarea de tichete persoanelor care se vaccinează anti-COVID, dar şi organizarea unei loterii cu un premiu de un milion de lei la care să participe persoanele care se vaccinează. Conform lui Barna, în ceea ce priveşte beneficiile vaccinului, "există în continuare o treime de Românie la care pur şi simplu informaţia nu a ajuns" sau nu a ajuns într-o formă care să îi convingă.

Dan Barna a afirmat că creşterea numărului de îmbolnăviri confirmă faptul că necesitatea vaccinării este una reală, iar în acest context a arătat că rata scăzută de imunizare prin vaccin reprezintă "o preocupare" la nivelul Executivului. 

Conform acestuia, cea mai utilă variantă de a-i convinge pe oameni să se vaccineze este ca aceia care s-au imunizat să fie exemple pentru ceilalţi. 

"O persoană nevaccinată este în continuare un pericol major de răspândire a acestei boli. Am văzut că în cazul persoanelor vaccinate în acele relativ puţine cazuri în care s-a constatat un rezultat pozitiv simptomele au fost de neglijat, abia atunci putem vorbi de o banală răceală", a declarat Dan Barna, miercuri seară, la TVR.

El a susţinut că, în ceea ce priveşte beneficiile vaccinului, "există în continuare o treime de Românie la care pur şi simplu informaţia nu a ajuns"  sau nu a ajuns într-o formă care să îi convingă.

"În momentul de faţă sunt modificări şi vorbim de Ordonanţa 55, avem toate avizele şi în următoarea şedinţă de Guvern foarte probabil va fi adoptată. Sunt mai multe măsuri acolo: acordarea de tichete de masă, avem de asemenea paşapoartele verzi pentru interiorul ţării, tot aşa un instrument pentru situaţia în care, dacă vor fi restricţii pe anumite localităţi, incidenţa va fi foarte mare, să poţi să circuli în situaţia în care ai această vaccinare. De asemenea este această loterie (...) pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, sunt mai multe premii, premiul cel mare este de un milion de lei, adică o sumă cu adevărat importantă pentru persoanele care s-au vaccinat, sunt metode folosite şi în alte ţări – că nu reinventăm apa caldă – prin care să încurajăm şi persoanele care nu sunt împotriva vaccinului, dar din diverse considerente nu au ajuns încă să se vaccineze. Un astfel de stimul şi în alte ţări a funcţionat, sunt convins că va funcţiona, într-o măsură vom vedea cât de mare, şi la noi", a afirmat Dan Barna.

Conform acestuia, dacă nu se va ţine şedinţa de Guvern de vineri, proiectul de act normativ va intra săptămâna viitoare, miercuri, în şedinţa de Guvern. Barna a menţionat că avizele sunt deja obţinute de la ministere.

El a afirmat că alte măsuri restrictive - precum cea privind accesul în mall-uri, în unele perioade, doar pentru persoanele vaccinate - pot fi avute în vedere dacă rata de infectare depăşeşte 3 la mia de locuitori.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE