2024-04-18 05:38

Vești bune pentru părinți! Cheltuielile cu creșa și grădinița vor fi DECONTATE de stat

 |  20:46
Vești bune pentru părinți! Cheltuielile cu creșa și grădinița vor fi DECONTATE de stat

Dacă aveţi copii cu vârste până în 6 ani, puteţi să îi cereţi angajatorului să suporte cheltuielile cu creşa sau grădiniţă. Puteţi primi până la 1.500 de lei pe lună. Mai departe, firmele care decid să îi sprijine pe părinţi, vor putea să-şi scadă aceasta cheltuială, din impozitele plătite statului.

În practică, totul ar trebui să decurgă simplu: părinţii plătesc taxa de grădiniţă sau creşă, iar apoi să vină cu dovada plăţii, cu chitanţă, de exemplu, la angajator. Legea nu impune limite în privinţa veniturilor pe care le au părinţii. Iar angajatorul nu pierde nimic, pentru că i se reduce din impozitul pe care îl are de plătit către stat. Sunt însă condiţii impuse firmelor care vor să ofere această facilitate.

Angajatorul trebuie să fie la zi cu plata taxelor către stat şi totodată să se asigure că respectiva creşă sau grădiniţă este autorizată de Ministerul Educaţiei.

Angajatorul este cel care decide dacă oferă sau nu această facilitate. 

În România sunt aproximativ 600 de mii de copii cu vârste între 3 şi 6 ani, dar numărul de creşte şi grădiniţe este mic. Numai în Capitală este cerere pentru 9.000 de locuri în creşe, dublu faţă de câte există.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE