2023-05-30 10:46

Vești bune pentru locuitorii cartierului Henri Coandă din Capitală

 |  15:15
Vești bune pentru locuitorii cartierului Henri Coandă din Capitală

Vești bune pentru locuitorii cartierului Henri Coandă din Capitală. Primarul Nicuşor Dan anunță continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare din ansamblul de locuinţe. Asta înseamnă montarea a mii de metri de conducte aferente reţelei de alimentare cu apă, de canalizare menajeră şi de canalizare pluvială.

”Se vor monta 6.029 metri conducte aferente reţelei de alimentare cu apă, 3.268 m conducte reţea canalizare menajeră şi 4.353 m canalizare pluvială. În urma procedurilor legale, a fost atribuit un nou contract, iar ofertantul desemnat câştigător este SC SICOR SRL. Durata de execuţie este de 12 luni de la data Ordinului de Începere”, precizează Nicuşor Dan.

Lucrările se vor desfăşura pe străzile pe care nu au fost instalate reţele publice, respectiv: str. George Constantin, str. Mircea Veroiu (finalizare instalare reţele), str. George Vitanidis 1 şi str. Emanoil Petruţ. De asemenea, pe toate cele 27 de străzi din cartier se vor realiza gurile de scurgere a apelor pluviale şi se vor pune în conformitate, dacă este cazul, reţelele de alimentare cu apă şi canalizare. Lucrările pentru execuţia drumurilor şi iluminatului public se vor realiza după finalizarea celor de apă/canal, scrie News.ro.

În cartierul Henri Coandă, lucrările de construcţie a infrastructurii (apă, canal, drumuri, iluminat stradal) sunt împărţite în 2 loturi. Pentru Lotul 1 reţelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială şi iluminat public au fost recepţionate, iar reţeaua de drumuri (care include drumuri, trotuare, marcaje rutiere şi semnalizare rutieră) este executată în proporţie de 90%, iar semnalizarea rutieră e realizată 30%. Contractul a fost reziliat în instanţă din culpa executantului, iar lucrările care au rămas executat la drumuri se vor realiza cu un alt executant.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE