2024-04-19 02:03

VAL DE GER peste România. Temperaturi de până la MINUS 20 de grade

 |  12:00
VAL DE GER peste România. Temperaturi de până la MINUS 20 de grade

Vremea continuă să se răcească în zilele următoare, iar temperaturile minime vor scădea sub -20 grade în unele nopți, mai ales în nordul și centrul țării, dar local și în celelalte regiuni.

Local, în zonele de vale și în depresiuni, se vor înregistra minime cuprinse, în general, între -11 și -16 grade Celsius, iar temporar chiar mai coborâte. 

Cel mai rece va fi în depresiunile intramontane din Carpații Orientali. Aici, în orașe precum Miercurea Ciuc, Întorsura Buzăului sau Gheorghieni, temperaturile minime vor scădea sub -15, iar în unele nopți ar putea scădea sub -20 de grade Celsius.

Inițial, în Moldova vremea va fi rece, dar mohorâtă, cerul va fi mai mult noros și vor fi intervale cu ninsoare slabă și vânt. În a doua parte a săptămânii, cerul se va degaja parțial, iar în unele dimineți se pot înregistra minime sub pragul de ger. 

În sudul țării, răcirea nu va fi resimțită atât de puternic, iar la prânz temperaturile vor fi în general pozitive în zonele de câmpie, inclusiv în Capitală. Local, nopțile vor fi destul de reci, dar nu se vor atinge decât izolat valorile din celelalte regiuni, scrie meteoradar.ro.

Spre sfârșitul săptămânii, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar la începutul săptămânii viitoare temperaturile maxime ar putea depăși din nou 5 - 7 grade în regiunile sudice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE