2021-04-15 10:20

USR îi apără pe studenţii EXMATRICULAȚI de la Drept de judecătorul Cristi Danileţ

 |  18:59
USR îi apără pe studenţii EXMATRICULAȚI de la Drept de judecătorul Cristi Danileţ

După ce judecătorul Cristi Danileţ a cerut ca studenţii exmatriculaţi de la Facultatea de Drept pentru că au copiat să aibă interdicţie la Drept pe viaţă, tineretul USR transmite un mesaj care stârneşte revoltă în mediul online.

"Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați români în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene.

Credem cu tărie că rolul justiției este acela de a reabilita și de a reforma indivizii pentru a-i aduce pe calea unui comportament prosocial, și nicidecum pedepsirea cu duritate de dragul imaginii publice. Sau de dragul ascunderii mizeriei sub preș.

Execuțiile publice sunt o rămășită medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. Un stat european modern nu poate exista decât cu un braț al legii aplecat spre reformă, reabilitare și prevenție. Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii.

Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării. Indiferent de speța discutată, credem că reprezentanții statului trebuie să promoveze un discurs responsabil și moderat, care să țină cont de cele mai noi descoperiri din domeniul științelor penale și să fie conștienți de rezultatele empirice de care se bucură conceptul de justiție restaurativă.

România nu își mai permite generații de judecători cu ochelari de cal care să aplice legea, dar să ignore justiția", se arăta în mesajul postat de USR Tineret.

Ulterior, într-un comentariu USR Tineret preciza că susţine pedepsirea celor vinovaţi de fraudă, însă se preciza că USR nu crede în justiţia "colectivă, demnă de tribunalele anilor 50". Paradoxal, aceste principii sunt în contradicţie cu multe dintre acţiunile USR din ultimii ani si sloganurilor lor, respectiv "Fara penali" sau "O Romanie fara hotie".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-27

Mai multe imagini:
USR îi apără pe studenţii EXMATRICULAȚI de la Drept de judecătorul Cristi Danileţ
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE