2021-09-24 06:45

Urmărit penal pentru furt de gaze. Violonistul Tomescu ar putea cânta de după gratii

 |  21:01
Urmărit penal pentru furt de gaze. Violonistul Tomescu ar putea cânta de după gratii

P24

Cunoscutul violinist Alexandru Tomescu, căruia i s-a încredinţat vioara Stradivarius, este anchetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru furt de gaze. Săptămâna trecută instanţa a trimis dosarul procurorilor pentru completarea urmăririi penale. Fapta se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani. Acest dosar este doar unul din cele 15 de procese pe care vilonistul le are cu moştenitorul vecinei de la primul etaj, unde locuieşte o femeie în vârstă, pe care vrea cu orice preţ să-o facă să evacueze clădirea.

Până în 2004-2005, imobilul din Strada Grigore Cobălcescu nr.13 se încălzea cu lemne. După ce a cumpărat apartamentul cu două camera de la etaj, proprietara Jeny Iancu a instalat gaze în locuinţa sa. În acea vreme, parterul era închiriat de stat altor familii. Violonistul Alexandru Tomescu a devenit proprietarul apartamentului de la parterul clădirii în anul 2011. În perioada 2012-martie 2013, familia lui Jeny Iancu a sesizat GDF Suez-Distrigaz de existenţa unui branşament ilegal la parter făcut la conducta de gaze a vecinei de la primul etaj. Instituţia nu a făcut verificări, dar din cauza facturilor mari a decis debranşarea femeii şi a acţionat-o în judecată pentru recuperarea prejudiciului. Jeny Iancu a dovedit în instanţă existenţa branşamentului ilegal la conducta sa de gaze şi a câştigat. După ce hotărârea judecătorească a devenit definitivă şi irevocabilă, ea a făcut nici mai mult nici mai puţin de 12 adrese la GDF Suez şi Distrigaz pentru rebranşare.

Companii care nu respectă decizii judecătoreşti

Văzând că nu a primit nici un răspuns, Jeny Iancu s-a adresat Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, care a dat dispoziţie de rebranşare. Numai că distribuitorul de gaze a pus nişte condiţii. Mai întâi I s-a cerut semnarea unui nou contract, montarea unei instalaţii noi şi avize noi, care costau în jur de 6.000 de lei. În acel moment, vecinul de la parter a intervenit şi branşamentul a revenit în proprietatea distribuitorului de gaze, care l-a cedat cu titlu gratuit violonistului. A urmat o altă sesizare la GDF Suez-Distrigaz în care se atrăgea atenţia asupra branşamentului ilegal de la parter, pentru care, la acel moment nu exista nici un contract sau aviz. Pe 26 septembrie 2013, Alexandru Tomescu a făcut o cerere de intervenţie branşament, care i-a fost aprobată a doua zi. Astfel că a trecut branşamentul în legalitate, dar plătit de Jeny Iancu. Aşa se face că femeia se încălzeşte de câţiva ani cu lemne, după ce violonistul practice i-a furat instalaţia plătită de ea, deşi există o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Anul trecut, familia lui Jeny Iancu a deschis un nou process cu Distrigaz şi GDF Suez pentru rebranşare şi cere despăgubiri, daune morale şi materiale pentru ultimii trei ani de circa 21.000 de euro şi alte 100.000 de lei. Daunele cerute includ şi sumele aferente degradării apartamentului.

Complicitatea Poliţiei şi a Parchetului

În paralel, la Secţia 3 de Poliţie s-a făcut o plângere pentru branşament ilegal, dar Poliţia nu a făcut cercetări, s-a mulţumit doar cu audierea lui Alexandru Tomescu. După doi ani de bătut pasul pe loc, Poliţia a clasat cazul în 2015. A urmat o plângere în instanţă, dar judecătorul a infirmat soluţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, a dispus reîntoarcerea dosarului la Parchet pentru “completarea urmăririi penale pentru infracţiune de executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la sistemul de alimentare cu gaze pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”. Fapta se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani (art. 193) şi art. 228-229 pentru furt şi furt calificat.

La solicitarea Ziarului PUTEREA, Alexandru Tomescu minte prin omisiune. „În 2013 am încheiat cu GDF Suez un contract de furnizare de gaze naturale. În perioada anterioară, casa era debranşată de la reţeaua de gaze – nu existau gaze în imobil. Prin urmare, cele două infracţiuni care fac obiectul dosarului, nu există”, spune Alexandru Tomescu.

El uită să spună că debranşarea se produsese din cauza lui, consumul fiind lăsat în grija vecinei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-02-25

Mai multe imagini:
Urmărit penal pentru furt de gaze. Violonistul Tomescu ar putea cânta de după gratii
zoom
Parerea ta...

ATENT
24 Feb 2016

incredibil cata impostura
HAHALERA
25 Feb 2016

Magarul sa-l apuce tremuratul , cu vioara in mina . Sa-l bata dumnezeu la cap
GETADOFILI
08 Apr 2016

Am si eu casa parintilor lntr-un orasel mic stau ca vulturii de prada un teren mic lncercam sa-l recuperam asi tine primaria pe el o baraca ln schimb noi platim la.fondul funciar asa se numeste cred.Acum trebuia un Vlad Tepes fara mila asi fi ascutit eu tepele pentru lnterlopi hoti nelegiuiti pedofili.Asta-i Romania ce ei o pregatesc tinerilor generatiilor.viitoare ?Rusine
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE