2024-04-20 07:47

Un sfert dintre români își doresc un VENIT suplimentar în 2021

 |  15:02
Un sfert dintre români își doresc un VENIT suplimentar în 2021

Conform unui studiu făcut de o companie de consultanță, 42% dintre respondenți au spus că în 2021 își doresc să strângă mai mulți bani. O treime dintre aceștia doresc să aducă îmbunătățiri locuinței, 28% dintre ei ar vrea să plece în vacanță într-un loc deosebit. Iar unul din patru spune că și-ar dori un al doilea job sau un venit suplimentar.

Dorinţa de siguranţă materială şi un comportament orientat spre economisire sunt atitudini fireşti atunci când oamenii se confruntă cu ameninţări externe, fie că este vorba de o criză financiară, fie de una de sănătate.

Printre planurile pentru noul an se numără şi lichidarea unui credit - 21% dintre respondenţi, participarea la cursuri de dezvoltare personală sau profesională - 20%, schimbarea locului de muncă - 18% şi o schimbare majoră în carieră - 17%, scrie Digi24.ro.

În următoarele 12 luni, cei mai mulţi respondenţi vor investi în concedii deosebite, echipament electronic şi produse pentru locuinţă.

Când vine vorba de investiţii pe care oamenii au de gând să le facă în 2021, 32% dintre respondenţi sunt convinşi că în următoarele 12 luni urmează să meargă într-o vacanţă sau un sejur. Cum anul 2020 a stat sub semnul restricţiilor de mobilitate, este de aşteptat ca în viitorul apropiat, odată ce călătoriile vor redeveni sigure, oamenii să-şi dorească să exploreze noi destinaţii, poate chiar ţări deosebite, şi să se aventureze dincolo de clasicele obiective turistice.

Un sfert dintre respondenţi sunt siguri că în următorul an vor investi în echipament electronic/ IT&C. Dispozitivele electronice au devenit bunuri esenţiale în anul 2020, atât în derularea activităţilor profesionale/ ce ţin de locul de muncă, şcoala/ învăţământul de la distanţă, precum şi pentru divertisment şi a comunica/ păstra legătura cu persoanele dragi.

Nu este neglijabilă nici proporţia celor care urmează să investească în renovarea locuinţei (23%) şi în mobilier nou (22%). În anul 2020 oamenii s-au aflat în situaţia de a redefini noţiunea de locuinţă - aceasta a căpătat noi înţelesuri şi a preluat funcţii noi - loc de muncă, şcoală, spaţiu de socializare. În acest context a apărut inevitabil şi necesitatea armonizării spaţiului locuibil la noile nevoi. Fără îndoială, şi aşteptările oamenilor cu privire la locuinţa ideală au suferit schimbări.

Există de asemenea interes şi pentru cumpărarea de bunuri imobiliare - a unei locuinţe sau a unui teren.

Studiul s-a desfăşurat în perioada 30 octombrie - 4 noiembrie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE