2024-04-20 06:53

Un nou pas spre ORDONANȚA care permite tranchilizarea sau împușcarea URȘILOR agresivi

 |  11:40
Un nou pas spre ORDONANȚA care permite tranchilizarea sau împușcarea URȘILOR agresivi

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut, luni, o şedinţă cu primarii, reprezentanţii asociaţiilor de vânătoare şi asociaţiilor fermierilor din judeţul Harghita despre ordonanţa care ar permite intervenţia imediată în cazul urşilor agresivi pe teritoriul localităților.

Proiectul de ordonanţă permite ca urşii agresivi, care atacă pe teritoriul localităţilor, să poată fi tranchilizaţi şi relocaţi sau împuşcaţi de o echipă formată de jandarmi şi vânători, în 24 de ore, în funcţie de gravitatea situaţiei. Astfel ar fi oferită primăriilor posibilitatea de a semna un contract cu asociaţiile de vânătoare în vederea rezolvării atacurilor urşilor prin intervenţie imediată. Potrivit datelor din luna iunie, sunt înregistrate zilnic 30-40 de alerte pe zi la 112 din cauza atacurilor urşilor, iar situația pare scăpată de sub control în acest sens.

"De asemenea în zonele de tampon ale localităţilor am oferi posibilitatea de prevenire prin alungarea, tranchilizarea şi relocare sau împuşcarea urşiilor agresivi. Aproape că nu trece zi fără să auzim de victime omeneşti. Problema a luat amploare, iar ministerul trebuie să elaboreze cadrul legal pentru intervenţii imediate. Din fericire, sunt din ce în ce mai mulţi cei care conştientizează gravitatea situaţiei, atât la nivel parlamentar, cât şi la nivelul guvernului. În următoarele zile vom continua discuţiile pe acest subiect", a scris Tanczos Barna pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE