2024-04-19 23:27

Un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit rapel cu vaccin Moderna. Cum s-a produs eroarea

 |  19:25
Un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit rapel cu vaccin Moderna. Cum s-a produs eroarea

Un bărbat trebuia ca marți să facă rapelul cu vaccinul anti-Covid Pfizer, însă a fost imunizat cu vaccin Moderna, după ce ar intrat în cabinetul greșit. El este acum ținut sub observație deoarece nu au fost făcute studii clinice privind combinarea celor două vaccinuri cu ARN mesager.

Bărbatul din Târgu Jiu care venise la vaccinare le-ar fi spus medicilor că este la prima doză și a intrat în încăperea în care se făceau vaccinări cu sediul Moderna. Încurcătura ar fi fost cauzată și de faptul că nu s-ar verifica la început dacă bărbatul este la prima doză sau la rapel.

"Dimineață, pe la 11.00, s-a prezentat la centrul de vaccinare o familie. Au fost preluați de către medic, li s-a făcut triajul epidemiologic, după aceea li s-a completat acel chestionar și au fost îndrumați către punctele de vaccinare. Acolo soția a intrat în cabinetul pentru rapel Pfizer, iar soțul dânsei a intrat în cabinetul în care se facea prima doză de vaccin Moderna. Asistenta a spus că l-a întrebat dacă este la prima doză, iar dânsul i-a răspuns că da, i-a făcut doza de Moderna, iar ulterior, când i-au eliberat adeverința, au observat că dânsul trebuia să facă rapelul cu Pfizer", a declarat, la Antena 3, Narcis Stoian, director DSP Gorj.

Primăria a decis să o retragă pe asistenta medicală din activitățile de administrare a dozelor de vaccin, deși aceasta este încadrată la UPU și are o experiență mare în domeniu, inclusiv să lucreze sub presiune, scrie Gazeta de Sud.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE