2022-10-02 10:26

Troiene de zăpadă de 70 cm la munte. Avertisment pentru TURIȘTI

 |  13:04
Troiene de zăpadă de 70 cm la munte. Avertisment pentru TURIȘTI

Ninge puternic la munte. Grosimea stratului de zăpadă a ajuns la 60-70 de centimetri pe Transfăgărăşan, iar salvamontiștii îi îndeamnă pe turiști să renunțe la plimbările lungi.

Continuă să ningă în creasta Făgărașului. Stratul de zăpadă proaspăt ninsă depășește 20 de centimetri, astfel că s-au format și troiene de 60-70 cm. ”Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că în perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii. Pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19.30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment...”, arată Salvamont Argeș.

Și la Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns la aproape 15 centimetri, iar traficul este deja restricționat în zonă. Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și materal antiderapant. Aceştia îi avertizează pe șoferii care circulă în zonă să fie prudenţi și să aibă mașinile echipate de iarnă. 

”Momentan la altitudini de 2.000 de metri există un strat consistent de zăpadă. La altitudini de peste 1600 de metri vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza calduroasa și o pelerină de ploaie, folie de supraviețuire, lanternă frontală, baterie externă pentru telefon sau sa economisiti bateria telefonului, o sticlă de apă și baton energizant”, mai spun salvamontiștii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE