2022-07-02 07:23

EPISODUL 2. Tribunalul Bucureşti a dispus din nou încetarea grevei salariaţilor STB și reluarea imediată a activității!

 |  14:19
EPISODUL 2. Tribunalul Bucureşti a dispus din nou încetarea grevei salariaţilor STB și reluarea imediată a activității!

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei salariaţilor STB, stabilind că aceasta este ilegală. Totodată, judecătorii au decis reluarea imediată a activităţii. Hotărârea instanţei este executorie.

Tribunalul a admis în acest sens o solicitare a conducerii Societăţii de Transport Bucureşti (STB), care a contestat în instanţă greva declanşată de sindicalişti.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea grevei, însă decizia instanţei a fost ignorată de sindicalişti, care au continuat şi vineri protestul.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea acestei greve.

Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarant vineri la Digi 24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea flagrantă a contractului colectiv de muncă.

Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, astfel că nici o maşină nu a ieşit pe traseu în Capitală. Joi, Tribunalul Bucureşti a suspendat greva de la Societatea de Transport Bucureşti şi a dispus reluarea imediată a activităţii. Degeaba, angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au continuat şi vineri protestul, astfel că din nou nici o maşină nu a ieşit pe traseu, deşi există o decizie executorie a instanţei prin care greva este suspendată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-21

In legatura cu acest articol...

Greva de la STB continuă și vineri! Sindicaliștii refuză să reia lucrul, deși justiția a suspendat protestul și a decis reluarea activității

Nicușor Dan, mesaj dur pentru liderul de sindicat de la STB: ”Va avea soarta lui Rădoi!”

Decizie a Tribunalului București: Greva de la STB trebuie SUSPENDATĂ!
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE