2021-01-28 17:37

Trei din cele patru CET-uri ale Capitalei vor fi modernizate pe bani europeni

 |  14:19
Trei din cele patru CET-uri ale Capitalei vor fi modernizate pe bani europeni

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat joi că trei dintre cele patru centrale ale Capitalei, CET Progresu, CET Vest și CET Sud vor fi modernizate cu bani europeni, aproximativ 370 milioane de euro.

”Am discutat problema ELCEN, problema încălzirii municipiului București, problema rețelelor de termoficare. Vreau să vă zic că găsim soluții la nivelul Ministerului Economiei. Ieri am anunțat într-o conferință de presă iminenta ieșire din insolvență a companiei ELCEN deținută de Minister. Se va întâmpla acest lucru. Astăzi am discutat la Minister, ne-am uitat pe proiectele depuse pe Fondul de modernizare și ELCEN a depus 3 proiecte pentru modernizarea și creșterea randamentului centralelor Progresu, CET Vest și CET Sud. Vorbim de proiecte în valoare totală de 370 milioane de euro care vor fi finanțate prin Fondul de modernizare începând cu anul viitor. Vorbim de o creștere a eficienței energetice de la 50% spre 97% după modernizare. Vorbim inclusiv de o scădere a prețului la gigacalorie după modernizare. Vorbim de echilibrarea sistemului de încălzire a municipiului București, fiindcă în momentul de față pompăm din CET Sud ca să ajungem în nordul Bucureștiului”, a declarat ministrul, citat de HotNews.ro.

”Mai avem un alt proiect pe care o altă companie a noastră îl face pe amplasamentul fostului CET Titan. Acolo vorbim de o investiție de 58 milioane de euro pentru a construi un CET nou. Când vom finaliza aceste investiții, putem spune că sistemul de încălzire a Bucureștiului este cu cogenerare de înaltă eficiență”, a încheiat Virgil Popescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE