2020-10-22 17:18

Ţigări de proveniență ucraineană de peste 152.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

 |  14:32
Ţigări de proveniență ucraineană de peste 152.000 lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

Purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației, Radu Lungu, a precizat, sâmbătă, că polițiștii de frontieră au confiscat țigări de proveniență ucraineană în valoare de peste 152.000 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Potrivit unui comunicat de presă, „în timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Negrești Oaș și Sarasău au descoperit 15.850 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 143.500 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării. În acest caz se efectuează cercetări în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate”.

De asemenea, în Sectorul PF Valea Vișeului au fost observate două persoane, în apropierea frontierei de stat, care transportau colete voluminoase.

„La cercetări s-a stabilit că persoanele implicate sunt doi bărbați, cetățeni români, domiciliați pe raza comunei Bistra — Maramureș, iar coletele abandonate atunci când au fost văzuți conțin țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 6.700 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării”, a precizat sursa citată.

În prezent, bărbaţii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

„Lucrători de la PTF Siret — Suceava au observat o femeie care, după ce a intrat în țară, nu s-a prezentat la control, ci s-a deplasat pe sensul de ieșire din România. Polițiștii de frontieră au somat-o să se oprească, însă ea a încercat să fugă. Femeia a fost reținută și le-a spus polițiștilor de frontieră că intenționa să-și ia o cafea de la tonomatul de pe sensul de ieșire din țară, după care s-ar fi întors în Ucraina. În urma controlului, au fost descoperite ascunse pe corpul femeii, sub îmbrăcăminte, dar și în poșeta acesteia, 210 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 2.100 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat”, se mai arată în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2016-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE