2020-10-29 22:10

Termoenergetica anunță că a reluat furnizarea apei calde în parametri normali, în Sectorul 3 al Capitalei

 |  19:46
Termoenergetica anunță că a reluat furnizarea apei calde în parametri normali, în Sectorul 3 al Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunţat, marţi, că a reluat furnizarea apei calde la parametri normali în Sectorul 3 şi va acorda diminuări la factura lunii curente pentru zonele afectate.

În prezent, se află în curs de finalizare o singură lucrare, care afectează cinci puncte termice dintre cele peste 200 existente în Sectorul 3, urmând să fie finalizată în cursul serii de marţi, potrivit unui comunicat al companiei.

"Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti va acorda o diminuare cuprinsă între 16 şi 24% la factura lunii curente ţinând cont de neplăcerile cauzate clienţilor. Diminuările vor fi calculate în funcţie de perioada şi orele de nefuncţionare pentru toate zonele afectate din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei", se precizează în comunicat.

Directorul companiei, David Alexandru Burghiu, a explicat că problemele existente în Sectorul 3 cu privire la funcţionarea apei calde sub parametrii normali au început după dispariţia CET Titan, aparţinând Ministerului Economiei, în anul 2012, fapt ce a făcut ca această zonă să devină deficitară din punct de vedere al termoficării.

"Având în vedere experienţa de două mandate a actualului primar de sector, care ştie şi ştia de această problemă încă de la început, nu înţeleg de ce abia acum este prima dată când ne este transmisă o adresă oficial - iar când spun prima dată mă refer la faptul că, din verificările efectuate în instituţie, rezultă că nu a fost trimisă nicio altă adresă pe durata ambelor mandate - fix cu două luni înainte de finalizarea acestui mandat", a declarat Burghiu.

Potrivit acestuia, problema termoficării este problema întregului oraş şi în acest domeniu primarul Robert Negoiţă nu a făcut niciun demers pentru a sprijini Termoenergetica.

"În acest context, îi reamintesc primarului Sectorului 3 de problemele cauzate sistemului de termoficare de modul defectuos în care au fost realizate (de către Primăria Sectorului 3) lucrările de deviere a reţelei, pentru realizarea lucrărilor la parcarea subterană din Bulevardul Decebal. Acest mod defectuos a avut drept consecinţă faptul că timp de două săptămâni la începutul sezonului de încălzire 2019 -2020 nu s-au putut furniza cetăţenilor apă caldă şi căldură în această zonă. Situaţia a fost remediată de către compania noastră, după efectuarea unui circuit paralel de conducte", a adăugat Burghiu.

În prezent, zonele unde apa caldă se furnizează deficitar sunt punctuale, iar acest lucru este ca urmare a realizării lucrărilor de reparaţii a conductelor de termoficare sau pentru remedierea avariilor apărute în sistem, se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE