2021-07-24 06:39

TÂRGOVIŞTE. Uite cine lasă grădiniţele cu program prelungit fără gaze

 |  21:00
TÂRGOVIŞTE. Uite cine lasă grădiniţele cu program prelungit fără gaze

Grădiniţele cu program prelungit din Târgovişte riscă să rămână fără gaze şi să nu mai poată asigura masa zilnică a copiilor.

Distribuitorul local de gaze naturale, Distrigaz, a anunţat mai multe unităţi că va trebui să dispună încetarea alimentării, din cauza datoriilor Primăriei, cea care trebuie să suporte costurile utilităţilor pentru grădiniţe. Administraţia locală nu a mai achitat facturile unităţilor de învăţământ de mai bine de două luni. În acest timp, unele unităţi au acumulat datorii de peste 10.000 de lei. În acest moment, în municipiul Târgovişte există aproximativ 12 unităţi şcolare cu cantină proprie.

La sfârşitul toamnei trecute, copiii din Târgovişte au fost foarte aproape să înveţe în săli de clasă îngheţate, după ce Termica SA a avertizat că va întrerupe căldura pentru abonaţi, tot din cauza datoriilor. Potrivit primarului Târgoviştei, Gabriel Boriga, administraţia locală a plătit 5 milioane de lei, toamna trecută, pentru ca Termica SA să nu sisteze alimentarea cu căldură către cei branşaţi la reţeaua publică de termoficare. Edilul mai spune că Termica SA este o adevărată gaură neagră pentru bugetul local, înregistrând anual pierderi de circa 12 milioane de lei.

Contactat telefonic de reporterii PUTEREA, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că nu are cunoştinţă de datoriile unităţilor de învăţământ către Distrigaz. Primarul Gabriel Boriga nu a putut fi contactat telefonic. Preşedintele CJ recunoaşte că administraţia nu-şi mai poate permite să plătească la nesfârşit sume de milioane de lei către Termica SA. “A fost o problemă toamna trecută. Am aprobat prin intermediul consilierilor noştri locali (n.r. - cei ai USL) majorarea capitalului Termica SA, cu 15 miliarde lei vechi, pentru a putea plăti datoria către Distrigaz. Va trebui să stabilim dacă mai este rentabilă menţinerea Termica SA, cu numărul actual de abonaţi. Luăm în calcul un parteneriat public-privat sau privatizarea. Există investitori interesaţi”, ne-a declarat Ţuţuianu.

Preşedintele Sindicatului din Învăţământ Dâmboviţa, Mihai Poamă, ne-a declarat că nu i-a fost adusă la cunostinţă problema sistării energiei furnizate către cantinele şcolilor din Târgovişte şi că ultimele discuţii legate de datoriile către Distrigaz au fost cele din toamna anului trecut, ce au vizat centralele proprii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639868-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE