2020-11-01 00:22

Sute de tone de ALGE adunate de pe LITORAL în doar trei nopți

 |  12:26
Sute de tone de ALGE adunate de pe LITORAL în doar trei nopți

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a transmis că, în numai trei zile, peste 1.300 de tone de alge au fost strânse din staţiunile aflate în sudul litoralului românesc. Acţiunile de colectare au avut loc în cursul nopţilor, pentru a nu fi deranjaţi zecile de mii de turişti aflați în această perioadă pe litoral.

În perioada 2-4 august au fost strânse de la linia ţărmului 200 de tone de alge din staţiunea Vama Veche, 520 de tone din Mangalia şi alte 580 de tone din restul staţiunilor aflate în sudul litoralului românesc (Olimp, Venus, Saturn, Cap Aurora). 

Sursa citată menţionează că angajaţii ABADL strâng algele depuse pe sectoarele de plajă libere de contract (neînchiriate) şi intervin la linia ţărmului în zona sectoarelor închiriate doar atunci când intensitatea fenomenului depăşeşte capacitatea operatorilor de a le îndepărta.

"Strângerea algelor se face pe toata linia ţărmului din zona localităţii Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea, pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi pe plajă în timpul zilei, astfel de lucrări fiind interzise şi din motive de siguranţă. Facem precizarea că prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii", se precizează în comunicat.

ABADL a menţionat că, de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când au ajuns la linia ţărmului.

Foto: realitatea.net


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE