2022-07-03 15:02

Surpriză pe șantierul Centurei Capitalei: Muncitorii au descoperit MUNIȚIE din război

 |  20:46
Surpriză pe șantierul Centurei Capitalei: Muncitorii au descoperit MUNIȚIE din război

Muniție din cele două războaie mondiale a fost descoperită pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

“Ne-am confruntat cu o situație riscantă, în timpul executării lucrărilor, pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, unde a fost găsită muniție din cele două războaie mondiale. Au fost chemate imediat echipajele Poliției Române și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru preluarea și neutralizarea muniției de război”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu, pe Facebook.

El a transmis că execuția lucrărilor a fost îngreunată și de demolarea construcțiilor existente pe culoarul de expropriere de pe Centura Bucureștiului, de procesul de relocare a utilităților, a comunicațiilor și a rețelelor de gaz și electrice, dar și din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.

Secretarul de stat dă vina și pe constructor.

“O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluții de pregătire a șantierului, în condițiile care să permită o evoluție bună a lucrărilor. În acest moment se execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă și canal, lucrări de demolare a construcțiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice și deblocarea suprafețelor expropriate”, a punctat el.

Scrioșteanu a mai spus că în prezent, stadiul lucrărilor la acest proiect este de 17,2% și că a solicitat antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse și utilaje, în așa fel încât și acest șantier să intre într-un ritm bun de execuție a lucrărilor.

“I-am avertizat atât pe constructor, respectiv compania italiană Tirrena Scavi SpA, cât și pe responsabilii de proiect că voi monitoriza îndeaproape lucrările pe acest șantier și că voi solicita sancționarea oricărei noi întârzieri. Cel puțin odată pe lună, voi comunica stadiul lucrărilor, pentru ca oamenii să fie informați în timp real”, a punctat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE