2024-04-20 04:43

STUDIU german: carantinarea populației în pandemie a fost INUTILĂ

 |  23:44
STUDIU german: carantinarea populației în pandemie a fost INUTILĂ

Un studiu recent realizat în Germania susține că a identificat dovezi conform cărora carantinarea populației este posibil să fi avut un efect neglijabil sau nul asupra pandemiei de coronavirus.

Statisticienii de la Universitatea din München spun nu au găsit nicio legătură directă între lockdown-ul din Germania și scăderea ratelor de infectare în țară, relatează The Telegraph.

Din contră, studiul arată că ratele de infectare începuseră în mod evident să scadă înainte de carantina impusă la nivel național în noiembrie anul trecut.

O altă descoperire a fost că rata de infectare era deja în scădere în două rânduri în care măsurile dispuse în timpul carantinei au fost înăsprite, în lunile decembrie 2020 și aprilie 2021.

Numărul R, subunitar înainte de lockdown

Studiul citat de Antena 3 s-a concentrat pe așa-numitul număr R, care arată la câți oameni transmite o persoană infectată.

Autorii studiului spun că acest factor este mai puțin ușor de distorsionat de valorile fluctuante ale numărului de testări, în comparație cu ratele săptămânale de infectare, invocate de guvernul german pentru a dispune restricțiile specifice carantinei.

Statisticienii din München au constat că, de fiecare dată înaintea intrării în vigoare a unor noi restricții, numărul R se situa deja sub valoarea 1, ceea ce înseamnă că infecțiile erau în scădere.

"Măsurile ar fi putut avea un efect pozitiv asupra evoluției infectărilor, dar nu sunt singurele responsabile pentru declinul pandemiei”, au susțin autorii studiului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE