2022-12-04 22:58

Spania ar putea acorda DUBLĂ cetățenie românilor

 |  20:42
Spania ar putea acorda DUBLĂ cetățenie românilor

După prima ședință comună de guvern România – Spania s-a decis constituirea grupului de lucru pentru ca cetățenii români să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă, a anunțat miercuri ambasadorul României la Madrid, George Bologan.

Este pentru prima oară când Spania lasă deschisă această posibilitate, îndelung cerută de România, în condițiile în care Madridul nu acceptă dubla cetățenie.

Pentru România este o miză semnificativă, dat fiind că circa un milion de români trăiesc în Spania, iar mulți dintre ei își doresc și cetățenia acestei țări. Dacă ei ar renunța la cetățenia română pentru cea spaniolă, demografia oricum suferindă a României ar încasa o nouă lovitură. Scăderea populației unui stat membre UE are multiple consecințe negative, printe care se numără posibila scădere a ponderii voturilor în Consiliul UE sau scăderea numărului de europarlamentari.

”Spania de asemenea susține necondiționat aderarea România la Schengen”, a mai scris ambasadorul Bologan, conform G4media.

Reamintim că guvernele României și Spaniei au susținut miercuri la Castellon de la Plana prima ședință comună din istorie, condusă de premierii Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE