2024-04-20 14:03

Sindicatele încep PROTESTELE în mai multe orașe din țară

 |  19:36
Sindicatele încep PROTESTELE în mai multe orașe din țară

Sindicaliștii Cartel Alfa declanșează acțiuni de protest în perioada 14 ianuarie - 28 februarie. Calendarul protestelor include mitinguri în fața Administrației Prezidențiale, a sediilor partidelor politice, a ministerelor Muncii, și, respectiv, cel al Finanțelor.

Pentru a putea respecta măsurile de securitate sanitară din această perioadă, acțiunile se vor desfășura etapizat și în cascadă, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie și cuprind acțiuni de stradă, manifestări în fața instituțiilor publice, prefecturi, Administrația Prezidențială, ministere, sediul partidelor guvernamentale, memorii, scrisori, petiții, discuții cu parlamentari din toate partidele parlamentare, a comunicat Cartel Alfa.

Principalele revendicări sunt un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.

Programul de acțiuni debutează în această săptămână, joi, 14 ianuarie cu Caravana drepturilor sociale.

Caravana pornește de la Baia Mare, unde va avea loc un miting în fața prefecturii cu participarea sindicatelor locale, iar apoi, pe traseul spre București, se va opri în orașele Târgu Mureș, Brașov și Ploiești, unde de asemenea vor avea loc acțiuni în fața prefecturilor, cu participarea sindicatelor din zonă.

În București, caravana se va îndrepta către Administrația Prezidențială, cu o acțiune programată pentru data de 18.01, ora 10.00.

În următoarele două zile, protestul se mută la sediile partidelor politice din arcul de guvernare (19.01) și Ministerul Finanțelor Publice (20.01).

Manifestațiile continuă până la sfârșitul lunii februarie cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (22 și 29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (20, 26 ianuarie și 2, 9, 15 februarie) și a sediilor partidelor de guvernare: PNL, USR-Plus, UDMR (19 ianuarie și 10, 17 și 24 februarie) în București.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE