2022-07-03 14:15

Se modifică legislația rutieră? Alcoolemia admisă în ţările europene este de 0,05 la mie, iar în România este 0,08 la mie

 |  15:48
Se modifică legislația rutieră? Alcoolemia admisă în ţările europene este de 0,05 la mie, iar în România este 0,08 la mie

Deputatul PNL Marian Cruşoveanu a declarat, marţi, că media de alcoolemie admisă la nivelul ţărilor europene este de 0,05 la mie, în timp ce, în România, este 0.08 la mie, astfel că și țara noastră trebuie să modifice legislaţia şi să tindă spre zero alcool în rândul conducătorilor auto.

”Este obligatoriu să adoptăm cât mai repede noua Strategie naţională de siguranţă rutieră, prin care putem să minimalizăm ororile pe care le pot face participanţii în trafic. Eeste necesară atât voinţă politică cât şi măsuri urgente în ceea ce priveşte îmbunăţirea legislaţiei în domeniu. Potrivit datelor oficiale, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, în România, sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum, lipsa şi degradarea indicatoarelor şi a marcajelor rutiere, precum şi prezenţa alcoolemiei peste limita permisă în rîndul conducătorilor auto”, a declart deputatul PNL în cadrul conferinţei internaţionale „Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022”.

”În ceea ce priveşte alcoolemia conducătorilor auto, ţara noastră pare extrem de permisivă comparativ cu celelalte ţări europene. Dacă media de alcoolemie admisă la nivelul ţărilor europene este de 0,05 la mie, din păcate în România este 0.08 la mie, ceea ce ne indică faptul că trebuie să modificăm legislaţia şi trebuie să tindem spre zero alcool în rândul conducătorilor auto”, a mai spus Marian Crușoveanu.

Deputatul a mai afirmat că în România a existat o schimbare relativă în privinţa reducerii numărului de accidente şi decese rutiere, dar, în timp ce majoritatea statelor europene a atins ţinta de reducere a deceselor cu 50% , România nu a reuşit să atingă acest nivel şi s-a oprit la nivelul de 37%. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE