2020-11-24 14:44

Se modifică Codul Silvic pentru COMBATEREA tăierilor ilegale de păduri

 |  20:41
Se modifică Codul Silvic pentru COMBATEREA tăierilor ilegale de păduri

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță modificări la Codul Silvic, el spunând că vehiculele utilizate pentru comiterea de infracțiuni silvice vor fi confiscate, măsura care urmează să fie votată de Parlament având rolul de combatere a tăierilor ilegale din pădurile României.

Conform ministrului, Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaților, săptămâna viitoare.

„Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracțiuni silvice, inclusiv a utilajelor și/sau vehiculelor folosite”, a scris Alexe, pe Facebook, joi seara.

Noua prevedere legală face parte din setul de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale din pădurile României.

„Astfel, pe lângă amendă și cercetare penală, hoții de lemne vor rămâne și fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităților”, precizează ministrul Mediului.

Setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancțiunilor, încadrarea la infracțiune a oricărui furt de arbori, indiferent de cantitate, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-09Parerea ta...

DESTEPT
10 Iul 2020

Aha . Asa este adevarat . Am trecut prin Reghi , Bistrita , Piatra si numai taieri , peste tot . Masini cu lemne peste tot . Hai la furat mai mult ca inainte
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE