2022-07-02 08:32

Se face INVENTARUL Arenei Naționale

 |  18:01
Se face INVENTARUL Arenei Naționale

Primăria Capitalei anunţă că a început primul proces de inventariere la Arena Naţională, care va costa peste 91.000 de lei, și care trebuie finalizat până la finalul anului. Procesul urmăreşte să stabilească valoarea actuală a investiţiei.

”Primăria Municipiului Bucureşti demarează un amplu proces de inventariere la  Arena Naţională, primul de acest fel de la inaugurarea stadionului, în anul 2011. În acest sens, a fost atribuit contractul pentru Servicii de inventariere şi servicii de evaluare mijloace fixe şi obiecte de inventar pentru Stadionul Arena Naţională", anunţă, joi, Primăria Capitalei. 

Serviciile de inventariere presupun identificarea şi inventarierea tuturor bunurilor existente în spaţiile Arenei Naţionale: clădiri şi anexe, spaţii de birouri, obiecte de mobilier, inclusiv scaunele din tribunele stadionului, mobilier urban, sisteme de instalaţii, calculatoare, monitoare, instalaţia de fotosinteză a gazonului, etc. În cadrul procesului de inventariere, se va efectua, de asemenea, măsurarea bunurilor şi stabilirea gradului de uzură (bunuri noi, utilizate sau bunuri cu nevoi de reparaţie), precum şi întocmirea unui proces -verbal şi a raportului final, împreună cu măsurile propuse de îmbunătăţire a activităţii. 

”În ceea ce priveşte serviciile de evaluare a bunurilor aflate în incinta Arenei Naţionale, contractate prin acelaşi contract, acestea vor viza evaluarea proprietăţilor imobiliare şi a bunurilor mobile, şi se vor realiza în conformitate cu Standardele de Evaluare a Bunurilor din România, în vederea estimării valorii juste a proprietăţilor. Astfel, va fi determinată şi valoarea actuală a construcţiei Arena Naţională”, a mai transmis Primăria Capitalei.  

La rândul său, primarul general, Nicuşor Dan, a precizat că stabilirea valorii investiţiei va ajuta atunci când Arena Națională sau spaţii din ea vor fi închiriate pentru diverse evenimente. ”În mod evident, această inventariere ar fi trebuit făcută destul de repede după construire (era şi obligaţie legală, de altfel), iar absenţa unui inventar timp de peste un deceniu a încurajat neglijenţa în gestionare. Precedenta administraţie şi prietenii ei ştiu de ce”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.  

Conform legislaţiei de specialitate în vigoare, licitaţia s-a desfăşurat prin intermediul SEAP.  Valoarea contractului este de 91.800 lei fără TVA, respectiv 55.080 lei fără TVA pentru servicii de inventariere mijloace fixe şi obiecte de inventar, şi 36.720 lei fără TVA pentru servicii de evaluare mijloace fixe şi obiecte de inventar pentru Arena Naţională. Durata contractului este de 150 de zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere, dar nu mai târziu de 31.12.2022. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE