2024-04-23 16:59

Scuza INEDITĂ a unui preot din Medgidia, prins băut la volan

 |  17:46
Scuza INEDITĂ a unui preot din Medgidia, prins băut la volan

Un preot din Medgidia a formulat plângere contravențională împotriva amenzii primite pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost amendat cu 1305 lei, 9 puncte de penalizare și reținerea permisului de conducere, după ce a fost prins în trafic de Poliția Rutieră, având o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, de meserie preot, motivează starea de ebrietate prin faptul că a consumat vin de împărtășanie, dar în cantitate foarte mică, și de aceea solicită înlocuirea amenzii aplicate cu sancțiunea avertismentului.

Radu Dragoș arată că la data de 21.04.2021 a fost oprit de organele de poliție în loc Valea Dacilor, conducând autoturismul personal și i-a fost comunicat că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,10 m1/l alcool în aerul expirat, fiind astfel suspect de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Petentul menționează că se deplasa în loc. Valea Dacilor, la o procesiune religioasă privată, iar după terminarea slujbei pe care a ținut-o la biserica din parohia unde slujește, a consumat vin de împărtășanie în cantitate mică și în drum spre locație a fost oprit de organul de poliție. Precizează că nu a avut intenția să conducă beat, considerând că alcoolul ingerat, fiind în cantitate mică, nu poate influența deprinderile de a conduce pe drumurile publice, relatează Replicaonline.

Instanța a reținut că prin plângerea formulată petentul nu a contestat decât formal situația de fapt reținută în procesul-verbal contestat, și că nu a dovedit netemeinicia observațiilor personale ale agentului constatator sau inexactitatea acestora, nu a prezentat o explicație rațională motivului pentru care s-ar fi întocmit procesul-verbal cu consemnarea unei situații nereale, pentru a se ridica un dubiu cu privire la obiectivitatea acestuia și nici nu a făcut dovada existenței unei cauze exoneratoare de răspundere. De asemenea, amenda a fost aplicată într-un cuantum minim, instanța apreciind că în cauză nu sunt incidente circumstanțe de natură a duce la înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului. Judecătoria Medgidia a respins plângerea contravențională ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 18 august 2021 și nu este definitivă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE